Vesti
Politika
Brnabić: Nastaviti uspešnu saradnju sa BiH
04.09.2017. 20:00
Izvor: Beta
Brnabić: Nastaviti uspešnu saradnju sa BiH
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas visokom predstavniku za Bosnu i Hercegovinu (BiH) Valentinu Incku da Srbija želi da se nastavi plodotvorna saradnja sa BiH koju vidi kao jednu od značajnih ekonomskih partnera, saopštila je Vlada Srbije.
Ana Brnabić, koja se sa Inckom sastala na marginama bledskog "Strateškog foruma" u Sloveniji, naglasila je da je Srbija zadovoljna zbog dobre ekonomske saradnje i činjenice da spoljnotrgovinska razmena konstantno raste.
Ona je dodala da saradnja može biti unapređena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećim tržištima, pre svega kada je reč o namenskoj i građevinskoj industriji, konstatujući da je to u obostranom interesu.
Brnabićeva i Incko razgovarali su i o situaciji u regionu, saglasivši se da su za razvoj Zapadnog Balkana važni politička stabilnost i učestali dijalog kojim će biti rešavana otvorena pitanja.
Premijerka je dodala i da očekuje dalje inteziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa BiH i da se nada nastavku uzajamne podrške na putu evropskih integracija dve zemlje.