Vesti
Sport
Dan za prvo pakovanje kofera, "orlovi" oduševljavaju
06.09.2017. 20:00
Izvor: Blic
Dan za prvo pakovanje kofera, "orlovi" oduševljavaju
Sedmi je takmičarski dan na Evropskom prvenstvu u košarci, a iako naša reprezentacija ne igra ove srede, već u četvrtak od 16.15 protiv Belgije u poslednjem kolu prve faze, u pitanju je izuzetno bitna sreda: na Evrobasketu će neki pakovati kofere i poći kući. Sva zbivanja sa kontinentalnog šampionata možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsport.
17.19 - Naši košarkaši danas odmaraju i pripremaju se za duel sa Belgijom u četvrtak, a kako im protiče slobodan dan u istanbulskom hotelu, pokazuje vam snimak Blicsporta - OVDE.

17.15 - Italija vodi na poluvremenu protiv Gruzije sa 38:30, a Grčka je posle loše prve četvrtine (23:29) u drugoj preokrenula rezultat i na odmor otišla sa šest poena u plusu - 49:43. Poljacima ni ovaj navijač nije pomogao. 15.38 - Sa savršenih 5-0 košarkaška reprezentacija Slovenije okončala je prvu fazu Evropskog prvenstva, savladavši u derbiju A grupe Francusku sa 95:78 u petom kolu.

15:27 - Litvanci su osvojili prvo mesto u A grupi prvenstva Evrope savladavši u petom, poslednjem kolu uvodne faze, Nemačku sa 89:72 uz sjajnu partiju Jonasa Valanijunasa.

14.55 - Prođoše već tri decenije otkako su se u Bormiju okupili tada najbolji mladi košarkaši sveta. Juniorski šampionat planete imao je za aktere potonje zvezde NBA i evropske košarke. I, bio je to turnir na kome je svet prvi put mogao da vidi "košarku sa druge planete". Tako su igrali momci selektora Svetislava Pešića, koji i sada, 30 godina kasnije, jesu i ostaće inspiracija svakom pojedincu koji je učestvovao u nestvarnom pohodu na zlato. Evo naše priče o toj generaciji u kojoj je "Sale nacionale" stasavao.

13.40 - Čirlidersice na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u košarci i te kako mame uzdahe. Naročito one koje nastupaju u Istanbulu, u kome igra i reprezentacija Srbije u okviru grupe D. Uostalom, uverite se i sami u foto-galeriji Blicsporta.