Vesti
Sport
Manćini: Spremni smo da se nadigravamo sa motivisanim Vardarom
14.09.2017. 20:00
Izvor:
Manćini: Spremni smo da se nadigravamo sa motivisanim Vardarom
Roberto Manćini, trener ruskog fudbalskog kluba Zenit, rekao je da je njegov tim došao u Skoplje na megdan Vardaru u 1. kolu Lige Evrope, sa jedinom željom - da pobedi.
Manćini veruje da će susret biti težak s obzirom na to da je makedonski šampion kao debitant snažno motivisan da dođe do svog cilja.

"Znamo da će biti težak meč protiv motivisanog protivnika. Analizirali smo Vardar koji ima dobru, iskusnu odbranu i uvek igra na kontranapade. I to dobro. Ali svi naši igrači koji su došli u Skoplje su spremni na nadigravanje jer smo došli po tri boda", rekao je Manćini.

Trener Zenita je rekao da je tačno da Liga Evrope nije istog ranga kao Liga šampiona, ali je istakao da njegvovi igrači ne prave razliku i da idu na pobedu na svakoj utakmoci.

"Neki fudbaleri nisu doputovali u Makedoniju zbog povreda, ali imamo na raspolaganju tim koji može da igra na visokom nivou. Uopšte me ne plaši to što nismo postigli golove na poslednja dva susreta. To ne znači ništa. Zenit ima dovoljno ofanzivnih rešenja", kazao je Manćini.

Tim iz Sankt Peterburga, koji se procenjuje na 120 miliona evra, nastupiće u Skoplju na meču koji će suditi danski arbiter Jakob Kelet.

Rukovodstvo Vardara pozvalo je svoje navijače da se fer i korektno ponašaju i navijaju na istorijskoj utakmici za klub.

"Apelujemo na fer navijanje bez nacionalističkih ili rasističkih povika", navodi se u saopštenju makedonskog šampiona.

Meč prvog kola Grupe L Lige Evrope između Vardara i Zenita igra se ovog četvrtka od 21.05 na Areni "Filip Drugi".