Vesti
Politika
Vučić u SAD: Prioriteti EU, regionalna stabilnost i dijalog s Prištinom
22.09.2017. 20:00
Izvor: Beta
Vučić u SAD: Prioriteti EU, regionalna stabilnost i dijalog s Prištinom
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru s visokom zvaničnicom Stejt departmenta SAD Elizabet Milard da spoljno-politički prioriteti Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog s Prištinom za pronalaženja dugoročnog rešenja kojim bi obe strane bile pođednako zadovoljne ili nezadovoljne.
Vučić je govorio i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora, saopštio je kabinet predsednika Srbije.
Predsednik Srbije i viša zamenica pomoćnika Državnog sekretara SAD ocenili su da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend.
Milard je tražila od Vučića objašnjenja za paljenje ambasade SAD u Beogradu, tokom protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008, i ubistva braće Bitići 1999. godine, ali i rekla da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i da su spremne da na tom planu pomognu Srbiji, navodi se u saopštenju.
Ona je ocenila da Srbije ima pozitivnu i konstruktivnu ulogu u regionu i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.