Vesti
Žuta štampa
AKO BUDEŠ DOBRA, BIĆEŠ ZVEZDA: Snežana Savić otkrila horor priču koja pokazuje da nasilnici nisu samo u Holivudu!
11.10.2017. 20:00
Izvor: Kurir
AKO BUDEŠ DOBRA, BIĆEŠ ZVEZDA: Snežana Savić otkrila horor priču koja pokazuje da nasilnici nisu samo u Holivudu!
Veliki skandal trenutno potresa Holivud. Producent Harvi Vajnštajn je optužen za seriju silovanja u poslednje tri decenije. Međutim, takve situacije ne dešavaju se samo u dalekoj Americi.
Iako mnogi smatraju da je to javna tajna, glumica Snežana Savić imala je hraborsti da za naše čitatelje ispriča šta su reditelji tražili od nje.
"Toga svuda ima, to je jedna vrsta mobinga kako se kaže ovim savremenim rečnikom. Ima toga u svim profesijama, nije čudno. Pogotovo u glumačkoj profesiji, koja je vrlo teška i neizvesna. Ne možete nikad biti sigurni da ćete biti angažovani, a u istom trenutku se javlja taj pristiak da ako ste zgodni i lepi reditelji samo naskaču na vas. A na pritiske te vrste, ponekad morate da pokleknete, jer je to najteža profesija na svetu. Toga ima, nije to ništa nenormlano i novo. Pogotovo u Srbiji koja ne raspolaže sjajnim uslovima i gde je glumac uvek u čekajućem položaju, kao stvari obešene o čiviluk i čekamo da se nekome dopadnemo, te da nas taj isti skine sa čiviluka", istakla je Snežana.
Prisetila se i same neprijatne situacije kroz koju je i sama prošla.
"Bio je jedan producent koji je pokušao, ali nije bio agresivan toliko, a desilo mi se da je drugi reditelj počeo da mi preti. Više nije među nama, bio je agresivan i tada mi je rekao “Ako budeš dobra bićeš zvezda, ako ne sahraniću ti karijeru. I nećeš ništa dobiti”, bilo je svega", kaže glumica koja ističe da nikad nije želela da poklekne.
"Rekla sam mu tada neprimerene reči i pobegla sam. Bila sam drska i vrlo buntovna kao mlada, reagovala sam vrlo drsko i bezobrazno na tu vrstu poziva. Ali Bože moj svako ima pravo da iskaže neku simpatiju i da se udvara, a stvar je drugog koliko će to prihvatiti. Srećom moja to mi se kasnije nije dešavalo jer su shvatili da nisam baš prijatna kada žele da se na taj način igraju sa mnom. Nakon tog skandala bila sam u jako velikom stresu, jer sam izašla sa akademije, a nisma imala afirmaciju. Zamislite dođete na snimanje i jedan veliki reditelj vam to kaže, koji je najuspšeniji u tom trenutku", poručuje Savićeva insistirajući da ne otkrije ime reditelja.
Na pitanje da li je to pristuno kod danšanjih glumica i da li neke zarad uloge ležu u krevet sa ljudima iz profesije, Snežana odgovara:
"Ovom problemu su izloženi mladi neafirmisani umetnici koje vešto koriste oni koji su u poziciji da to mogu, a nemaju neki moralni deo u sebi. Različita su sredstva, neko to radi soficitiranije i finije, a neko radi na vulgaran i banalni način. Danšnjim glumicama je mnogo teže da se probiju u svet kinemtografije. Svakako da se dešava da pokleknu kako bi glumili u filmu, verovatno da one moraju na nekin način odžive, odboluju i prihvate. To je jako strašno. Znate kada kažu “ima dobar stomak” u smislu da je vrlo izdržljiv i imun. Kada kažu cilj ne bira sredstvo, toga kod nas jako mnogo", istakla je Snežana.