Vesti
Sport
Nebojša Gudelj ponosan na naslednika Nemanju: Sine, Mundijal je jednom u životu
12.10.2017. 20:00
Izvor: Blic
Nebojša Gudelj ponosan na naslednika Nemanju: Sine, Mundijal je jednom u životu
Sreća prati hrabre, a „orlovi“ su protiv Gruzije pokazali veliku hrabrost i zasluženo izborili ogroman uspeh za srpski fudbal, kaže otac našeg fudbalera.
Nebojša Gudelj, nekadašnji fudbaler Leotara, Partizana, Sparte Roterdam, Brede, Logranjesa i Lehanjesa priznaje da mu je bilo teško da gleda duel “orlova” sa Gruzinima, ali da je na kraju bio presrećan što će njegov sin Nemanja igrati na Svetskom prvenstvu.
- Bilo mi je veoma teško na tribinama, kao i celoj naciji pred ekranima, ali pošto sam igrao fudbal znam koliko mečevi poput ovog stvaraju pritisak na igrače. Samo reprezentativci koji su bili na terenu znaju koliki su pritisak, tenzija i važnost utakmice, gde je na kocki odlazak na Svetsko prvenstvo. Momci su se borili do poslednjeg atoma snage, malo nas je i sreća pogledala, ali znate kako kaže poslovica, sreća prati hrabre. To se i sada desilo, a Srbija po meni potpuno zasluženo ide u Rusiju – kaže 49-godišnji Trebinjac.
Stariji Gudelj ističe da ne daje posebne savete sinu Nemanji, osim što se trudi da mu usadi pozitivan odnos prema igri i životu.
- Presrećan sam i ponosan što je Nemanja deo tima koji je ispisao lepe stranice srpskog fudbala. Ponavljam, plasman na Mundijal je potpuno zaslužen. Međutim, ne želim da mu namećem neka svoja razmišljanja i da mu delim savete. Nemanja ima kvalitetan stručni štab i odličnog trenera za sve savete koji mu trebaju u reprezentaciji. Ono što kao otac, ali i bivši fudbalski profesionalac dajem Nemanji i drugom sinu Dragiši jeste pozitivan stav prema ovom sportu i pozitivan odnos prema životu. Pre svega želim da budu dobri ljudi, a potom i dobri fudbaleri.
On je dodao da je najvažnije cilj ove generacije srpskih reprezentativaca ostvaren.
- Posle svega nije važna lepota igre, već činjenica da je ostvaren ključni cilj ove generacije, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo. Ne pamte se oni koji su lepo igrali u kvalifikacijama, već oni koji su igrali na velikim takmičenjima. Muslinovi izabranici su odradili veliku stvar na ponos cele nacije. Ovo je jedna nova Srbija, gde se dolaskom Muslina osetio novi duh i raspoloženje, koji su na kraju i doneli taj dugo čekani odlazak na veliko takmičenje. Napravljena je dobra kombinacija iskusnijih i mlađih igrača i ovo je početak boljih vremena za srpski fudbal.
Svestan je da je tokom kvalifikacija škripalo u igri, ali smatra da ima dovoljno vremena do Mundijala da se nedostaci otklone.
- Imamo dovoljno vremena da nadogradimo kvalitetne segmente igre i poboljšamo one manje uspešne. Uveren sam da ova generacija može ostaviti zapažen trag u Rusiji, iako se zna ko su najveći favoriti, od Nemačke, preko Španije, Belgije, do Brazila, Francuske i drugih velesila. Veliki je uspeh igrati u njihovom društvu na najvažnijem takmičenju – završio je Nebojša Gudelj.
Trebinjci slave i Gaćinovića
Osim na Nemanju Gudelja, u Trebinju su ponosni i na Mijata Gaćinovića. Njegova porodica bila je na stadionu “Rajko Mitić”.
- Presrećni smo i jedva čekamo prvenstvo u Rusiji naredne godine – kaže Mijatova majka Zaga.
Slavilo se i u Trebinju u porodicama Gaćinović i Kunić, gde su Mijatove bake, deda i ujak uz TV prijemnike gledali meč. Trebinjci kažu da su dva njihova sugrađanina u dresu Srbije dokaz da je ovaj grad imao i ima dobre fudbalere, ali i da navijaju za pravu stvar, za Srbiju.
Sportska porodica: Ponosna majka i baka Dragica
Nebojšina majka, a Nemanjina baka Dragica Gudelj kaže da je ponosna na sina i troje unučadi koji su sportisti, pošto se pored Nemanje fudbalom bavi njegov brat Dragiša, a sestra Vanja igra tenis.
- Sve utakmice gledam, ne propuštam ništa i sad kad pričam s vama teku mi suze. Presrećna sam. Moj sin Nešo, Nemanjin otac, davno je igrao i na njega sam ponosna. Ne znam kako da razdvojim, sin je sin, a unuk je unuk – kaže Dragica, koja pred svaku utakmicu zove porodicu da vidi da li su pored malih ekrana.
Na Nemanju je ponosan i očev stric Milo.
- Da je ona lopta kad je šutirao protiv Gruzije legla, bio bi najbolji igrač Srbije, a Srbija najbolja ekipa. Biće on to, ima kad – kaže Milo.