Vesti
Svet
Putin ima NOVU PORUKU za svet
16.10.2017. 20:00
Izvor: Blic
Putin ima NOVU PORUKU za svet
Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je zemlje sveta da ne troše vreme na rivalstvo, već da uspostave saradnju.
- Moramo da prestanemo da gledamo jedni na druge kao na rivale. Ne znam kako je to moguće izvesti na međudržavnom nivou, ali bar moramo da pokušamo. Moramo da pokušamo da gledamo jedni na druge kao na partnere - izjavio je Putin na sastanku sa učesnicima 19. Međunarodnog festivala omladine i studenata u Sočiju.
Zemlje, umesto da udruže napore za rešavanje zajedničkih problema, rasipaju resurse na stvari koje nisu važne, konstatovao je Putin.
- Rasipamo ih na rivalstvo...To su veoma delikatne stvari. Možda je utopija pošto je priroda ispunjena duhom rivalstva, ali bar moramo da se trudimo da ne dozvolimo da to rivalstvo preraste u mržnju, ili čak u rat- upozorio je Putin, prenela je agencija Tass.
Putin je nešto ranije, otvarajući festival, poručio mladima da budu drski, dosledni i hrabri u postizanju svojih ciljeva.
- Ubeđen sam da ste vi, mladi iz celog sveta, raznih nacionalnosti i religija, ujedinjeni zajedničkim osećajem vrednosti i ciljeva - težnji za slobodom, srećom, mirom, težnjom za većim dostignućima - rekao je Putin.
On je mladima obećao da će učiniti sve kako bi im pomogao da ostvare ciljeve. "Energija i talenat mladih su zadivljujuća snaga. Mlađe generacije uvek donose inovativne ideje. Skloni ste eksperimentima, sporovima nikada ne prihvatate tradicionalne načine života. Budite drski. Kreirajte sopstvenu budućnost. Budite hrabri dovoljno da promenite svet, da ga napravite boljim. Vi to možete", poručio je ruski predsednik.
Organizatoru su ranije naveli da na festivalu očekuju oko 20.000 mladih ljudi iz oko 150 država, a manifestacija se organizuje na šest zvanicnih jezika Ujedinjenih nacija.