Vesti
Politika
Brnabić: Nastojimo da modernizujemo državu
19.10.2017. 20:00
Izvor: B92
Brnabić: Nastojimo da modernizujemo državu
Beograd -- Vlada Srbije nastoji da kroz digitalizaciju i unapređenje IT sektora racionalizuje i modernizuje državu.
Kako je rekla premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose nemačke pokrajine Bavarske Beate Merk, zbog toga pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija, saopšteno je.
Na sastanku Brnabić i Merk dogovorena je saradnja dve države na projektima digitalizacije i istaknuto je da je digitalizacija velika šansa za Srbiju i da predstavlja most saradnje sa Nemačkom i drugim zemljama Evropske unije.
Brnabić je rekla da je drugi prioritet reforma obrazovanja, na kojem će Vlada Srbije intenzivno raditi u narednom periodu, jer je obrazovanje osnova za dugoročni napredak Srbije. Premijerka je najavila da će usvajanje Zakona o dualnom obrazovanju dati okvir za dalji rad na ovom projektu.
Merk je istakla da je dualno obrazovanje efikasan način da se reforma školstva poveže sa ekonomskim napretkom zemlje i izrazila želju da se u tom smislu produbi saradnja između škola i nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.
Beate Merk pozvala je srpsku premijerku a učestvuje na konferenciji "Digital, Life, Design" koja se održava u Minhenu 21. i 22. januara sledeće godine.
Merk boravi danas u poseti Beograd