Vesti
Sport
MUNDIJALSKE PROVERE
23.10.2017. 20:00
Izvor: Blic
MUNDIJALSKE PROVERE
Fudbaleri Srbije će u novembru odigrati dve prijateljske utakmice, koje će poslužiti kao provera pred Svetsko prvenstvo u Rusiji. Tako će rivali "orlovima" biti Kina (10. novembra) i Južna Koreja četiri dana kasnije.
Izabranici Slavoljuba Muslina su se kao prvoplasirani u grupi D plasirali na Mundijal, pa će reprezentativnu pauzu u novembru, kada je na programu baraž, iskoristiti kako bi odigrali prijateljske mečeve i dodatno se uigravali pred planetarni šampionat.

Dugo se spekulisalo sa kim će naši momci podeliti megdan, ali je sada otklonjena i ta dilema. "Orlovi" će odigrati dva meča protiv azijskih selekcija - Kine 10. novembra u Gvangžuu, dok će četiri dana kasnije rival biti Južna Koreja, i taj meč će se odigrati u Busanu. Biće to prilika da strateg "orlova" vidi na koga će sve moći da računa za Svetsko prvenstvo, pošto se očekuje da će poziv u reprezentaciju dobiti i fudbaleri koji nisu imali veliku minutažu u kvalifikacijama za Mundijal. Priliku bi trebalo da dobiju i mlađi fudbaleri, možda i neki igrač iz Superlige, koji ravnopravno konkurišu za jedno od 23 mesta, koliko će fudbalera biti u sastavu u Rusiji.

Fudbaleri Kine nisu uspeli da se plasiraju na Mundijal, jer je bila peta u grupi A, sa skorom od po tri pobede i remija, kao i četiri poraza. Ispred njih su se našli Iran, Katar, Sirija i upravo Južna Koreja, koja je kao drugoplasirana otišla na Svetsko prvenstvo.

Naša selekcija nije igrala sa Kinom od osamostaljenja, dok je sa Južnom Korejom poslednji put igrala 2011. godine, kada je u Seulu poražena sa 1:2. Tada su u selekciji bili Aleksandar Kolarov, Zoran Tošić i Ivan Obradović, koji i sada nastupaju za "orlove".