Vesti
Sport
Nikad mlađi Partizan kreće u Ligu šampiona
24.10.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Nikad mlađi Partizan kreće u Ligu šampiona
Šampion Srbije u sredu ulazi u novu sezonu najjačeg takmičenja.
Crno-bela evropska jesen počinje ove srede na Banjici, utakmicom Partizana protiv mađarskog Orvušegetema u 17.30 časova.
Novi, mladi tim najtrofejnijeg srpskog kluba prvi put će se predstaviti na evropskoj sceni posle još jednog leta velikih promena. Klub sa Banjice ponovo je iz korena promenio sastav koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu.
Sekretar kluba Mirko Bradajić rekao je da zato crno-bele očekuje važna sezona zbog sticanja iskustva, ali i da rezultat neće biti u drugom planu.
"Ekipa je izuzetno mlada, ali dosta smo dobili povratkom Srđana Aksentijevića i golmana Dimitrija Rističevića. Sa dvojicom iskusnijih igrača i mladi prvotimci dobijaju na sigurnosti. Od sutrašnje utakmice očekujem da će igrači dati sve od sebe, ne sumnjam da će pružiti 110 odsto mogućnosti, izjavio je on.
Izuzimajući Rističevića (1992. godište) i Aksentijevića (1986), prosek uzrasta crno-belih je oko 19 godina.
"U sezonu smo ušli sa nikad mlađim prvim timom u istoriji Partizana. Zato je svaka utakmica sa jakim rivalom, kakav je OŠC, za nas velika priprema za buduće sezone", izjavio je šef struke crno-belih, Stefan Ćirić.
Renomirani protivnik iz Mađarske u sastavu ima i dva reprezentativca Srbije, Savu Ranđelovića i Nemanju Ubovića. Tu je i Crnogorac Draško Brguljan, kao i nekoliko članova mađarske "A" selekcije.
"OŠC je ekipa kojoj je cil plasman u završnicu Lige šampiona. Mislim da možemo da uđemo u ravnopravnu borbu sa njima i da probamo da osvojimo bod, zašto da ne i tri. Razlika u iskustvu između dve ekipe je velika, ali mislim da tu razliku možemo da nadomestimo trudom i ako nametnemo naš ritam. OŠC ima odlične igrače na svim pozicijama, imaju izrazite šutere i ni jedna ekipa neće lako izaći s njima na kraj, ali ne predajemo se", izjavio je Aksentijević.
Partizan dočekuje prvi meč u Ligi šampiona skoro kompletan, jer će izostati samo Filip Radojević. Ulaznice za meč se prodaju na blagajni Banjice, ppo cenama 350 dinara za tribine i 700 za parter.
U ostalim mečevima prvog kola A grupe Lige šampiona igraju: Dinamo Moskva - Jug, Vaspo Hanover - Breša i Barseloneta - Olimpijakos.