Vesti
Sport
BOGDAN IZ DRUGOG UGLA
25.10.2017. 20:00
Izvor: Blic
BOGDAN IZ DRUGOG UGLA
Noć između ponedeljka i utorka bila je vrlo napeta za Bogdana Bogdanovića. Dočekao je svoj NBA debi - ostvarenje sna. I, iako je u tom debiju postigao više poena nego što su na svojim prvim NBA mečevima zajedno dali Dražen Petrović, Vlade Divac i Peđa Stojaković, uopšte mu nije bilo lako. Ovo je njegova priča o tom danu.
Feniks Sansi su izabrali Bogdanovića na NBA draftu 2014, kao 27. pika prve runde, a 2016. su prava na njega prosledili Sakramentu, u zamenu za bolju poziciju na tadašnjem draftu. I, upravo je Feniks bio grad u koji je Bogdan stigao posle tri propuštena meča na startu NBA sezone, usled povrede skočnog zgloba u pripremnoj utakmici.

Igrati protiv Sansa donosilo je posebnu nijasnu emocija, u pitanju je klub koji je verovao u njega, a ipak ga se odrekao. Ali, činjenica da je došao u situaciju da ostvari dečački san, od iščekivanja je stvorila je nervozu.

"Nisam mogao da dočekam meč, bio sam vrlo nervozan. Ne mogu da se opišu te emocije, kada želite, a ne možete da igrate. I onda tih dan agledate te momke, koji vas bodre kada su pokraj vas, a na terenu se bore koliko god da je to moguće. I, onda je došlo moje vreme. Dobro se osećam. Spreman sam", poručio je Bogdanović pre nego što je istrčao na parket arene u Feniksu. Kingsi nisu uspeli da pobede, gubili su tokom celog meča, i to sa velikom razlikom, a na kraju su prišli na "-2". Sansi su trijumfovali sa 117:115, a Bogdanović ih namučio svojim dobrim košgeterskim izdanjem.
"Drago mi je da se vratio na teren. Bogi je važan deo ovog tima, i kao igrač, ali i kada se o razgovorima radi", otkrio je odmah posle utakmice njegov kolega, a rival po šuterskoj poziciji u Kingsima, Badi Hild.

Bogdanov debi svideo se i treneru Sakramenta, Dejvu Jergeru:

"On je momak koji ima sposobnost da pogađa neke ozbiljne šuteve, a i smiren je. Može da dodaje, poseduje i izvrsnu inteligenciju. Uživanje je biti u njegovom društvu, nadam se da ćemo to produžiti na nekoliko narednih godina", ističe Jerger.Jedno od lepših zakucavanja na meču u Feniksu izveo je Dearon Foks, i to upravo na Bogdanovićevo dodavanje:

"On je tako pametan momak! Dobar je, baš, a naša timska hemija je sada vrtoglavo porasla", euforično će Foks o onome što Bogdanović donosi Kingisima.

Međutim, Bogdan nije bio najsrećniji. Ali, ne zato što je sitničav (jer ko ne bi bio srećan zbog ostvarenja sna?), već zato što ima upravo onaj pristup koji Srbiju i čini zemljom košarke: ima želju da sledeći put bude još bolji, a i volju da sebe unapređuje.

"Besan sam na sebe zbog nekih detalja", kaže onako dečački. "Mislim, zbog nekih 'mojih', otvorenih a promašenih šuteva u drugom poluvremenu. Ali, to je košarka. Nekada pogodite, nekada ne. Ja ću nastaviti da treniram. I da verujem", poručuje Bogdan.

Treningom i verom je i stigao do sna. Sledeća stanica u tom snu je upravo u Sakramentu, kada u noći između četvrtka i petka, od 04.30 po srednjeevropskom vremenu, Bogdan i drugovi budu ugostili ekipu Nju Orleansa.