Vesti
Sport
Kokeza: Muslin je bio moj izbor, ali...
26.10.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Kokeza: Muslin je bio moj izbor, ali...
Predsednik FSS Slaviša Kokeza ostavio je otvorenim pitanje statusa selektora nacionalnog tima Slavoljuba Muslina. "Odluka početkom naredne nedelje", kaže prvi čovek srpskog fudbala.
Da medijska pisanja o tome da se u nacionalnoj kući fudbala "nešto kuva" i da Slavoljub Muslin nije siguran na mestu selektora reprezentacije Srbije uprkos plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiju, nisu bila bez osnova, sada je jasno.
Jer, da je reč o suprotnom, onda ne bi Slaviša Kokeza danas dao izjavu da će se o statusu Muslina još pričati, a odluka će biti doneta za koji dan!
Kokeza je to izjavio posle sastanka sa Muslinom i sportskim direktorom FSS Goranom Bunjevčevićem u prostorijama Saveza na Terazijama, u centru Beograda.
"Nikakva odluka nije doneta, ja sam i dalje selektor", rekao je Muslin posle sastanka.
Upravo taj prvi deo rečenice - "nikakva odluka nije doneta" - znači da se i te kako pričalo o sudbini Muslina, kao i da nekakva odluka treba da bude doneta.
U intervjuu "Sportskom žurnalu" pre nekoliko dana, Kokeza je poručio da "neće mediji da smenjuju i postavljaju selektora", niti će se "menadžeri i novinari mešati u rad selektora i njegov spisak". Ali, Kokeza u tom intervjuu nigde decidirano nije rekao da Muslin uživa podršku FSS.
Kokeza je posle današnjeg sastanka na Terazijama dao posebnu izjavu za Tanjug i Betu:
"Muslin je bio moj izbor, nije pao sa neba, ali moramo da razgovaramo".
"Pred početak kvalifikacija smo razgovarali i zacrtali ciljeve. Plasman na Svetsko prvenstvo je bio moja misija i cilj, za koji sam izabrao Muslina da vodi reprezentaciju. Nije on pao s neba, već je došao na moj predlog. Taj cilj smo ostvarili, reprezentativci, selektor i ja, i postignuto je šta smo se dogovorili tada", rekao je Kokeza.
Dakle, cilj je ispunjen, ali ima tu, očigedno još nešto...
"Taj deo je iza nas i sasvim je prirodno i normalno da sednemo i razgovaramo o nastavku saradnje, i vidimo kako stoje stvari. Nemamo nikakav zaključak, ostalo je da razmislimo o konceptu buduće saradnje, da se o tome izjasne selektor i direktor i na osnovu toga donesemo odluku", kaže Kokeza.
Odluka o selektoru trebalo bi da bude doneta početkom naredne nedelje (ponedeljak ili utorak).
"Sve će biti poznato sledeće nedelje. Ako uspemo da nađemo zajednički jezik, saradnju ćemo nastaviti, a ako ne uspemo, zahvalićemo jedni drugima na saradnji i videti šta i kako dalje", istakao je Kokeza.
O čemu su razgovarali i još treba da razgovaraju Muslin i Kokeza i očemu treba da se dogovore?
Iz ove izjave nismo saznali.
Muslin je napravio uspeh, odvevši "orlove" na prvo Svetsko prvenstvo od 2010. godine. Dakle, ima rezultat, a selektori/treneri se ne smenjuju kada imaju rezultat. Opet, igra Srbije je bila loša u poslednja dva meča kvalifikacija (Austrija u Beču 2:3, i Gruzija u Beogradu 1:0). Ali, opet, "orlovi" će igrati u Rusiji...
Da li se Muslin "ogrešio" o neke fudbalere, pre svega Sergeja Milinkovića-Savića? Istina je negde između, verovatno. Priča se da su imali verbalni sukob, a da Muslin nije hteo da popusti. Srbija nema baš mnogo vrhunskih, klasnih igrača, a mladi igrač Lacija je jedan od takvih. Opet, Muslin je sa postojećim snagama ostvario cilj.
A i ima dovoljno vremena do Mundijala da se isprave stvari, napravi neka "moderacija", da neko odglumi "plavog šlema", pomiri strane...