Vesti
Svet
HEROJ IZ TEKSASA Seo je u kamion, počeo da juri za ubicom, a onda je usledila prava FILMSKA PRIČA
06.11.2017. 20:16
Izvor: Blic
HEROJ IZ TEKSASA Seo je u kamion, počeo da juri za ubicom, a onda je usledila prava FILMSKA PRIČA
Junak krvavog teksaškog prepodneva, posle masakra koji je u baptističkoj crkvi u Sadrlend Springsu nadomak San Antonia počinio Devin Patrik Kelej, je Džoni Lengendorf koji je posle besoumčne filmske jurnjave stigao ubicu pre policije.
Mada zvanične potvrde ovog scenarija još uvek nema, na društvenim mrežama u SAD se uveliko prepričava navodna verzija o podvigu Lengendorfa. Posle zločina u baptističkoj crkvi, formirana je fejsbuk grupa u kojoj je Lengendorfova devojka Samr Kadl opisala pojedine detalje, a zatim se na njen post nadovezalo više komentara, a onda video snimak sa Lenderdofvom izjavom koji je objavila jedna američka televizija. Tokom jutarnje nedeljene mise, oko 11:20 po teksaškom vremenu Devin Patrik Kelej je naoružan upao u bogomolju u kojoj se nalazilo 50 vernika i ispalio kišu metaka koji su usmrtili najmanje 27, a ranio 30 ljudi. Ubica je potom seo u svoj automobil i pokušao da pobegne.U tim trenucima Džoni Lengendorf kamionom je krenuo ka kući svoje devojke.

- Kao što ste već čuli, ovde gde ja živim, u gradu Sadrlend Springs, jutros se desio masakr u lokalnoj crkvi. Moj momak Džoni Lengdendorf krenuo je ka mojoj kući i začuo pucnjavu ispred crkve. Napravio je herojski podvig u svemu ovome. Ugledao je ubicu i sa mojim komšijom jurio bolesno kopile magistralnim putem 539. Policija je primetila jurnjavu i krenula za njima – napisala je Samr Kadl.Dalje, ona je opisala da je su njen Džoni i komšija, koju su jurili kamionom, sustigli vozilo u kom je bio Devin Patrik Kelej i izgurali ga sa puta. Nedugo zatim je stigla.

- Moje srce je slomljeno zbog ovog užasa! Molim se za žrtve i ranjene! Strašno je i užasno i da pomislim da se ovo desilo samo nekoliko milja od moje kuće – dodala je Samr i postavila prinskrin snimka sa mesta gde je Patrik Kelej ubijen uz objašnjenje „na slici možete videti kako je džoni bio uključen u celu ovu scenu na putu sa svojim kamionom koji se vidi u centru“.Nekoliko sati kasnije, na grupi se pojavio video snimak na kome Džoni Lengendorf, posle saslušanja u policiji San Antonija, pred TV kamerama objašnjava šta se dogodilo. Njegova izjava sa onim što je prenela Samr ne podudara se samo u detalju kako je automobil kojim je bežao Devin Patrik Kelej sleteo sa puta.Legenford je rekao da je stigao do raskrnice koja se nalazi pored crkve i video dva muškarca kako međusobno razmenjuju vatru. Opazio je da je jedan od njih dvojice komšija njegove devojke. Zatim je rekao da je video čoveka, za koga će se ispotaviti da je ubica iz crkve, kako ulazi u svoj automobil i počinje da beži – napisao je ovaj momak.- Čovek koji je pucao na ubicu, komšija moje devojke, rekao mi je da moramo da ga sustingemo i savladamo. Ušao je u moj kamion i krenuli smo za njim. Posle kraće jurnjave spazili smo auto kojim je bežao. Vozili smo 95 milja na sat niz magistralni put 539, između mnogo automobila. Posle nekog vremena ubica je malo usporio i tada smo mu prišli na nekoliko metara i on je sleteo sa puta. Samo je odjednom izgubio kontrolu. Tada sam zaustavio kamion. Bio sam na vezi sa dispečerom policije. Komšija je iskočio iz kamiona i uperio pušku u ubicu. Nije se pomerio posle toga. Policija je došla posle otprilike sedam minuta – ispričao je Lengendorf.

Ipak, u izjavi za televiziju nije opisao kako je policija ubila Devin Patrika Keleja.