Vesti
Sport
Lipi: Protiv Srbije - teško i zabavno
09.11.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Lipi: Protiv Srbije - teško i zabavno
Selektor Kine protiv "orlova" će izvesti kombinovani sastav
Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u Gvangdžou gde će sutra (od 12.35 časova po srednjeevropskom vremenu) odigrati prijateljski meč protiv domaćina Kine.
Selektor Kineza Marčelo Lipi rekao je da očekuje "zabavnu utakmicu".
"Prijateljska utakmica sa Srbijom biće veoma teška za nas, jer je to reprezentacija koja će igrati na Svetskom prvenstvu. Isto važi i za Kolumbiju sa kojom ćemo se sastati kasnije. Ne sumnjam da će obe utakmice biti zabavne i voleo bih da nas navijači podrže", preneli su kineski mediji reči Lipija, koji će testirati svoj tim protiv Kolumbije četiri dana kasnije u Čungkingu.
Lipi se nada da će Kinezi imati veliku podršku navijača protiv "orlova".
"Sezona u kineskom prvenstvu je završena i navijači mogu da podrže nacionalni tim. Dođite i navijajte za reprezentaciju", javno ih je pozvao italijanski stručnjak.
Lipi smatra da je reprezentacija Kine napredovala od njegovog dolaska na klupu pre godinu dana. Ipak, on protiv Srbije na raspolaganju će imati kombinovani tim.
"Tim prolazi kroz smenu generacija. Ovog puta nisam pozvao neke mlađe igrače jer razmišljam da ih vodim na prvenstvo istočne Azije u decembru, a moraće da učestvuju na šampionatu do 23 godine u januaru, tako da će im biti potrebno vreme za oporavak", kazao je selektor Kine koja se nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji.