Vesti
Sport
SRUŠILI KINU Piksi video pobedu “orlova”, Ljajić i Mitrović pogodili, Rajković branio sve
10.11.2017. 20:00
Izvor: Blic
SRUŠILI KINU Piksi video pobedu “orlova”, Ljajić i Mitrović pogodili, Rajković branio sve
Fudbaleri Srbije bili su bolji od selekcije Kine u gostima (2:0) u prvom meču koji su odigrali u okviru priprema za Svetsko prvenstvo.
Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić ostvario je prvu pobedu na novoj dužnosti. “Orlovi” su odigrali solidan meč i to sve pred očima čoveka koji datira kao prvi kandidat da sedne na klupu i povede reprezentaciju na Mundijal. Dragan Stojković je pratio ovaj susret, a naša selekcija nije ostavila loš utisak.

U prvih 45 mintuta lopta se dobro kretala, debitant Sergej Milinković-Savić je u nekoliko navrata pokazao da zna da igra fudbal, a odličan je bio i Ljajić. Fudbaler Torina je u 20. minutu posle velike gužve i “bilijara” u kaznenom prostoru dobro reagovao i pogodio za 0:1. Da su Tadić i Mitrović imali malo više koncentracije, prednost “orlova” bila bi i ubedljivija.

U nastavku Rajković je zamenio Stojkovića na golu, i upravo je mladi čuvar mreže odardio sjajan posao. Odlično je intervenisao u nekoliko navrata i tako sačuvao Srbiju.Tek što je ušao u igru, Andrija Živković je sjajno uposlio Mitrovića koji je u 69. minutu glavom zatresao mrežu za 0:2. Priliku da debituje dobio je i Miloš Veljković.

Naredni meč Srbija igra za četiri dana protiv Južne Koreje.

Prvo poluvreme: Ljajić pogodio

Iskusni Aleksandar Kolarov nije počeo ovaj meč, na njegovoj poziciji igrao je Ivan Obradović. Kina je pretila u drugom minutu, Vu nije uspeo da prihvati loptu, a Stojković je lako intervenisao. Nekoliko sekundi kasnije, Mitrović je ukrao rivalu loptu, dugo je oklevao i na kraju slabo šutirao.Nije bilo većih uzbuđenja na startu utakmice, igralo se na sredini terena uz mnogo grešaka sa obe strane. Srbija je prvu veliku priliku imala u 10. minutu. Kostić je odlično uposlio Tadića, ali fudbaler Sautemptona iz dobre pozicije nije uspeo da pogodi mrežu rivala.Sergej Milinković-Savić je u 17. minutu dobro uposlio Tadića, ali Kinezi su uspeli da izblokiraju njegov šut. Sergej je u 19. minutu tukao sa distance, ali golman Žang nije imao problema da sačuva mrežu.
Srbija je povela u 20. minutu. Posle pravog "bilijara" u kaznenom prostoru Kine, lopta je stigla do Ljajića koji je preciznim udarcem stigao do svog četvrtog gola u dresu "orlova" - 0:1.

Srbija je i posle gola nastavila da napada. Kontrolisali su "orlovi" igru, a lopta je konstantno kružila oko kaznenog prostora rivala.

Naša odbrana je u 32. minutu delovala uspavano. Niko nije izašao na Vua. Kinez je snažno šutirao, ali nije bio ni blizu da pogodi metu.

Probudili su se Kinezi, bili su u naletu, pa je Jin u 38. minutu još jednom pokušao iz daljine, ipak, nije bilo opasnosti po Stojkovićev gol.

Minut kasnije, "orlovi" su imali veliku šansu. Sergej je uposlio Tadića, kreativni vezista je pokušao da pronađe Mitrovića, ali je dodavanje pred golom Kine bilo jako. U 41. minutu Mitrović je pokušavao glavom, ali je Žang bio na mestu.

Do kraja prvog nije bilo većih uzbuđenja.

Drugo poluvreme: Rajković branio sve

Krstajić je odlučio da promeni golmana, pa je umesto Stojkovića među stative stao Rajković. Srbija je prvi put pretila u 47. minutu. Mitrović je ponovo bio u dobroj šansi ali nije na vreme uputio udarac. Isti igrač je minut kasnije imao još bolju priliku. Ipak, Žang je bio na mestu.U 49. minutu Rajković je sačuvao Srbiju! Odlično je istrčao naš mladi čuvar mreže i na vreme ušao u šut rivalu. U 51. minutu Vu je još jednom imao dobru šansu, ispala je naša odbrana, ali je Rajković još jednom bio na mestu.U 56. minutu Kina je imala "zicer", Ži je bio sam pred Rajkovićem, ali je naš golman još jednom bio na visini zadatka. Priliku da zaigra u 60. minutu dobio je Andrija Živković. On je zamenio Kostića.

Tukao je Mitrović glavom u nekoliko navrata, ali nije imao sreće da zatrese mrežu. Sevnula je kontra domaćih u 67. minutu, Vu je izašao sam pred Rajkovića, ali je očajno šutirao.
U 69. minutu Živković je odlično uposlio Mitrovića, koji se "poklonio" i lagano zatresao mrežu - 0:2. Tri minuta kasnije Ivanović je izašao a priliku je dobio još jedan debitant Veljković.

Opao je tempo igre, a i jedni i drugi su oko 80. minuta ostali bez snage.

Do kraja susreta zaigrali su i Gaćinović i Prijović. U 90. minutu Rajković je još jednom bio na visini zadatka i zastavio je dobar pokušaj rivala.

Kina - Srbija 0:2 (0:1)

Stadion: Tijanže. Sudija: Perera, Gledalaca: 20.000 Strelci: 0:1 Ljajić u 20. minutu, 0:2 Mitrović u 69.

Srbija: Stojković (od 46. Rajković), Rukavina, Ivanović (od 73. Veljković), Tošić, Obradović, Gudelj, Milinković-Savić, Tadić (od 85 Gaćinović), Ljajić (od 83. Krstičić), Kostić (od 60 Živković), Mitrović (od 85 Prijaović)

Kina: Džun Ling, Lin Peng, Hiating,Lei, Džun Min, Zeng, Peng, Gao Lin (od 46 Vu Ksi), Hang Bo (od 66. Šen Čao),Hang Čao, Ju Hao (od 46. Ksao Ži).