Vesti
Politika
Stefanović o izjavi Izetbegovića: Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog najave da će BiH priznati Kosovo
13.11.2017. 20:00
Izvor: Blic
Stefanović o izjavi Izetbegovića: Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog najave da će BiH priznati Kosovo
Sazvaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, ovakve najave nisu dobre za situaciju u regionu, izjavo je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagujući na današnju izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će BiH priznati Kosovo.
- Očekujem da će predsednik Srbije (Aleksandar Vučić), zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savet za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ovo telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića - izjavio je Stefanović.
Ovako ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojša Stefanović, za "Novosti", kometariše izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH.
Izetbegović je za "Dojče vele" rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.
- Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja - kaže Stefanović.
To, prema njegovim rečima, ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH.
- Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji - rekao je Stefanović.