Vesti
Sport
Zvezda i u 3-4-3 pobeđuje rutinski
15.11.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda i u 3-4-3 pobeđuje rutinski
Crveno-beli bez problema obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.
Kao pre dve godine godine, u osmini finala Kupa Srbije sastali su se Borac i Crvena zvezda. Tada su Čačani naneli crveno-belima jedan od najubedljivijih poraza na domaćem terenu - 1:5.
Ovaj put igrano je u Čačku, a iznenađenja nije bilo.
Gosti su opravdali ulogu favorita i rutinski pobedili 4:0, golovima Nemanje Milića u 3, Aleksandra Pešića u 29. i 84. i Nenada Milijaša u 73. minutu.
Posao im je dodatno olakšalo isključenje Miroljuba Kostića u 13. minutu, pretpostavlja se zbog prigovora, pošto se na snimku ne može zaključiti zašto je sudija Srđan Obradović pokazao direktan crveni karton igraču domaćeg tima.
Od početka utakmice Zvezda je bila bolja, a dominacija je trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Igralo se uglavnom pred kaznenim prostorom Borca i pravo je čudo što pobeda gostiju nije bila ubedljivija. Najveći krivac za to je Slavoljub Srnić, kojeg ove srede baš nije hteo pogodak. Nekoliko zaista odličnih prilika propustio je da realizuje krilni fudbaler crveno-belih.
Lider Superlige doputovao je kod poslednjeplasiranog tima domaćeg prvenstva bez trojice standardnih prvotimaca koji su imali obaveze u reprezentacijama - Nenad Krstičić, Ričmond Boaći i Nemanja Radonjić -, a trener Vladan Milojević odlučio je da odmori Mičela Donalda i Gelora Kangu, pa su crveno-beli tako posle duže vremena utakmicu počeli bez ijednog stranca u timu. Tek u finišu utakmice zaigrao je Abraham Frimpong...
Milojević je odlučio i da za ovu utakmicu promeni uobičajenu formaciju 4-2-3-1 i zaigra 3-4-3, što se pokazalo kao dobro rešenje protiv ekipe koja je koncentrisana isključivo na odbranu svog gola.
Pored uspešnog plasmana u četvrtfinale nacionalnog Kupa, dobra vest za navijače Zvezde je i to što se ekipa nije mnogo umorila na klizavom i teškom terenu za igru pred izuzetno bitno gostovanje u Belorusiji koje predstoji za osam dana. U međuvremenu, crveno-beli će u subotu od 16 časova igrati pred svojim navijačima protiv Rada u 17. kolu Superlige.