Vesti
Sport
NIŠTA OD ČUDA Srbija u četvrtom šeširu, evo ko su nam mogući rivali na Mundijalu
16.11.2017. 20:00
Izvor: Blic
NIŠTA OD ČUDA Srbija u četvrtom šeširu, evo ko su nam mogući rivali na Mundijalu
Kako se u baražu za Svetsko prvenstvo nije dogodilo iznenađenje, fudbalska reprezentacija će iz četvrtog šešira dočekati žreb za Mundijal koji će se 2018. odigrati u Rusiji.
Poslednja šansa da "orlovi" iz četvrtog pređu u treći šešir bila je da Novi Zeland u međukontintalnom doigravanju eliminiše Peru (koji je bolje plasiran od Srbije na FIFA rang listi, pa bi se u slučaju njegovog ispadanja nekoliko reprezentacija "popelo" za po jedno mesto, a "orlovi" koji su bili "prvi ispod crte" prešli u treći šešir). Ipak, to se nije dogodilo: posle 0:0 na Novom Zelandu, Peru je pred svojom publikom trijumfovao sa 2:0 golovima Džefersona Farfana u 28. i Kristijana Ramosa u 65. minutu i zaigraće na prvenstvu sveta.
Tako je i definitivno naš nacionalni tim ostao u četvrtom šeširu, pa za rivale na žrebu, koji će biti održan 1. decembra od 20 sati po srednjeevropskom vremenu u Kremlju, neće moći da dobije samo reprezentacije Nigerije, Australije, Japana, Paname, Maroka, Južne Koreje i Saudijske Arabije, koje su takođe u četvrtom šeširu.
Raspored šešira znači da će "orlovi" dobiti po jednog rivala iz prva tri, a vama ostavljamo da kažete šta mislite u kakvoj će grupi Srbija biti, ili u kakvoj mislite da će biti. Jer, moguća je i naizgled laka grupa Poljska, Peru, Iran, Srbija, ali i "grupa smrti" Brazil, Španija, Senegal, Srbija, kao i mnoge druge varijante.