Vesti
Sport
ČAČANI O PROTESTU O KOME BRUJI SRBIJA "Može sudija jednom da pogreši, ali pet puta u istom napadu..."
20.11.2017. 20:00
Izvor: Blic
ČAČANI O PROTESTU O KOME BRUJI SRBIJA "Može sudija jednom da pogreši, ali pet puta u istom napadu..."
Odbijanje izlaska na teren u drugom poluvremenu, odluka da svi igrači sednu na travu i okrenu leđa sudiji i namerno ispucavanje lopte na tribine prilikom svakog kontakta, bio je deo asortimana kojim su igrači čačanskog Borca želeli da ukažu na fudbalsku nepravdu koja ih je zadesila na utakmici sa Spartakom u Subotici (3:1).
U Borcu tvrde da je ovo bila poslednja u nizu situacija koje su direktno oštetile čačanski klub. Sve je počelo na utakmici sa Partizanom na stadionu kraj Morave „kada je beogradska ekipa došla do pobede iz nepostojećeg slobodnog udarca u sedmom minutu nadoknade“. Onda je igrač Borca isključen u uvodnim minutima kup susreta sa Crvenom zvezdom, da bi, kako tvrde u čačanskom superligašu, fudbalska nepravda kulminirala u Subotici na nedeljnoj utakmici sa Spartakom.
Poslovni direktor Borca Milisav Marković ogorčen je kako je sudija Milan Ilić iz Jagodine delio pravdu na severu Srbije.
- Nije sporno da sudija pogreši u nekim svojim odlukama, ali pet puta u jednom napadu je zaista previše i to onda nije slučajno – ističe Marković.
On podseća na situaciju s kraja prvog poluvremena koja je prethodila jedanaestercu i izjednačujućem golu Subotičana:
- Na snimku se vidi ono šti je bilo očigledno i na samom terenu. Njihov igrač prima loptu rukom, potom pravi faul nad našim igračem, ulazi u šesnaesterac, a sudija svira nepostojeći penal. Ni to mu nije bilo dovoljno, nego je iskoristio instinktivnu ogorčenost naših igrača da isključi Marinkovića i Jovanovića, koji mu ništa ružno i uvredljivo nisu rekli. Ne dozvoljavamo da nam na pravdi Boga neko uzima hleb iz usta. Teško radimo i borimo se, ali protiv nekih stvari smo zaista nemoćni. Ovo je prevršilo svaku meru – revoltiran je funkcioner Borca.
Fudbaleri čačanskog kluba bili su do te mere iziritirani događajima na stadionu da su na poluvremenu u svlačionici doneli odluku da ne žele da nastave meč. Ipak, u dogovoru sa rukovodstvom, koje im je skrenulo pažnju na moguće posledice takvog čina, ipak su izašli na teren. Čim su stupili na svoju polovinu seli su na travu, okrenuvši leđa sudiji.
Nakon pet minuta, susret je nastavljen, ali je svojevrstan bojkot nastavio golman Čačana Vladimir Bajić. On je prilikom svakog kontakta sa loptom, ovaj rekvizit ispucavao u publiku.
- U manjku igrača bukvalno nisam imao kome da dodam loptu. Na raspolaganju sam imao dva rešenja, da loptu ispucam u polje ili u aut. Budući da je u polju bilo osam naših igrača, doneo sam odluku da je bolje da loptu izbacujem van terena kako bih uštedeo koji minut vremena. Branili smo se, šta sam drugo mogao da uradim? Bilo je tokom aktuelnog prvenstva dosta spornih odluka na našu štetu, ali ovaj sudija je u Subotici očigledno došao sa namerom da nas ’’osakati’’ – kaže Bajić u izjavi za Blicsport.
Igrači Borca naglašavaju da je njihov protest bio isključivo zbog suđenja i da nema nikakve veze sa finansijskom situacijom u čačanskom klubu.
Uprava zaseda
U ponedeljak uveče održaće se ednica Upravnog odbora FK Borac na kojoj će biti analizirano poslednjih nekoliko utakmica, uključujući onu u Subotici.
- Svako ko prati fudbal mogao je da vidi o čemu se ovde radi, ali zvanično saopštenje obajvićemo nakon sednice Upravnog odbora – izjavio je predsednik Borca Predrag Teofilović.