Vesti
Sport
NOVI PLEJ SRBIJE Stefan Peno: Malo mi je nerealno što sam u "A" reprezentaciji
28.11.2017. 20:00
Izvor: Blic
NOVI PLEJ SRBIJE Stefan Peno: Malo mi je nerealno što sam u "A" reprezentaciji
Stefan Peno, mladi plejmejker naše košarkaške reprezentacije, sa 17 poena i devet asistencija pomogao je "orlovima" da u meču 2. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo savladaju Gruziju sa 105:87, a posle drugog trijumfa istakao je da ni sam ne može da veruje da je u najboljem timu Srbije.
"Odlično se osećam. Malo mi je bilo nerealno okupljanje sa 'A' selekcijom, ali, stariji igrači su nam pomogli da se uklopimo veoma brzo i osećaj posle ovoga je stvarno fenomenalan. Pobediti pred ovim ljudima, sa ovim ljudima, je stvarno posebno. Čekamo nova okupljanja, nadam se novom pozivu", iskren je 20-godišnji organizator igre.
O invidualnom učinku nije želeo mnogo da govori, ističući važnost ekipe u prvi plan:
"Prezadovoljan sam svojom igrom. Ali, nije uopšte bitan moj učinak, samo da mi pobedimo na što više utakmica u kvalifikacijama i da se kvalifikujemo na to Svetsko prvenstvo", jasan je Peno.
Pomoć iskusnijih reprezentativca, poput Raduljice, Mačvana i Simonovića, bila je od izuzetne važnosti:
"Nisu se oni postavili kao da su oni sada oni stariji, a mi mlađi. Ne, nego su nam mnogo pomogli time što su se postavili tako da smo svi isti. Mnogo su nam pomogli tim stavom", priznaje mladi plejmejker.
O saradnji sa selektorom Đorđevićem ima, takođe, samo reči hvale:
"On je legenda srpske košarke. Zna košarku, mnogo mi je pomogao i na terenu, i van njega. Stvarno sam srećan što sam ovde", bio je više nego zadovoljan Stefan Peno.
Upitan kako mu se čini podatak da je igrao sve bolje kako je meč odmicao i da li je možda trema na početku meča sa Gruzijom uzela danak, on ističe da nije imao takvu vrstu pritiska:
"Ne bih rekao da sam imao tremu. Na početku se 'otvorilo' nekima drugima, posle meni. Nije tu bilo treme, zaista", zaključio je naš mladi plejmejker.