Vesti
Sport
GOLMAN OD KOJE STREPI CEO SVET
07.12.2017. 20:00
Izvor: Blic
GOLMAN OD KOJE STREPI CEO SVET
Nije nam bitno na koga ćemo naleteti u osmini finala. Imam ogromno poverenje u saigračice, ne strahujemo ni od koga, već protivnice treba da se plaše nas, rekla je za Blicsport Marija Čolić.
Golman rukometašica Srbije je protiv Holandije pružio partiju karijere! Marija Čolić je branila bukvalno sve, na kraju je skupila 19 odbrana i bila je najzaslužnija što su naše devojke došle do boda, iako su mogle i do oba.

- Imale smo ogromnu želju da pobedimo Holandiju i šteta je što u tome nismo uspele. Partija svih devojaka je došla do izražaja. Moje odbrane? Snagu sam pronalazila u njihovoj odličnoj igri. Radovala sam se svakom njihovom golu kao da sam ga ja postigla, a tako su i one reagovale posle mojih odbrana - rekla je Čolićeva za Blicsport. Karijera sjajnog golmana mogla je da ode u potpuno drugom smeru, jer se posle rukometa oprobala i u fudbalu. I to veoma uspešno.

- Prvo sam igrala rukomet, ali sam napustila svoj tadašnji klub zbog problema. Tada sam počela da igram fudbal za školu, i to je izgledalo veoma dobro. U tim trenucima sam van rukometa bila tri meseca. Dan posle tog turnira je stigla ponuda Mašinca i gotovo sam prelomila da počnem da treniram fudbal. Ipak, sledećeg dana se javila Crvena zvezda sa ponudom da nastavim da igram rukomet i za mene nije bilo dileme.
Ispostavilo se da je napravila sjajan potez, jer pruža briljantne partije na golu Srbije. Uverena je da će cela ekipa odigrati na vrhunskom nivou i protiv Koreje u poslednjem kolu grupe D na Svetskom prvenstvu. Pobeda u tom meču Srbiji garantuje prvo ili drugo mesto u grupnoj fazi.

- Biće veoma interesantno igrati i taj njihov stil rukometa, drugačiji od našeg, pošto u osmini finala vrlo lako možemo da igramo protiv Japana. Želimo pobedu i na poslednjem meču u grupi, verujem da ćemo do nje i stići samo ako uđemo u utakmicu sa velikom željom. U reprezentaciji vlada odlična atmosfera, sada i naš balkanski mentalitet dolazi do izražaja, što nas razlikuje od drugih ekipa. I Holanđanke su priznale da smo ih na taj način iznenadile.

Za nju, ime narednog protivnika nije uopšte važno.

- Ne biram rivala, jer imam ogromno poverenje u moje saigračice. Ako budemo igrali kao i dosad, nemamo razloga za strah, već rivali moraju da se boje nas - jasna je Marija Čolić.
Rukometašice Srbije pružaju odlične partije, pa celokupna javnost očekuje da se vrate na svetski vrh.

- Stavili smo pred sebe cilj, a to je učešće na Olimpijskim igrama 2020. godine. Ne želim sada da dajem lažnu nadu i da obećavam medalju. Sigurna sam da će odličja biti, samo je pitanje da li je narod strpljiv da ga sačeka. Što se tiče ove godine, možda bude medalje, a možda i ne - rekla je Marija Čolić.

Najviše me raduje povratak Katarine Tomašević

Marija Čolić priznaje povratak koje rukometašice u nacionalni tim ju je najviše obradovao.

- Od svih devojaka koje su se vratile u reprezentaciju meni je najdraže što ponovo igra Katarina Tomašević. Jako sam srećna što je tu, nagovaram je da ostane do Olimpijskih igara. Rekla sam joj: "Ostani, ne moraš da braniš, meni samo tvoje prisustvo znači".