Vesti
Sport
U STILU PRAVIH MAJSTORA
12.12.2017. 20:00
Izvor: Blic
Kad se Sergej pretvori u Ronaldinja ili Pirla, pa prevari OSAM IGRAČA
Lacio je poražen na svom terenu u pretposlednjem meču 16. kola Serije A od Torina (1:3), ali je Sergej Milinković-Savić jednim potezom obeležio i ovaj susret. Bio je to ujedno i mali srpski okršaj. Pored našeg fantastičnog veziste, za Rimljane je od 55. minuta zaigrao Dušan Basta, dok je Siniša Mihajlović trener Torina, na čijoj klupi je ostao Sergejev brat Vanja Milinković-Savić, a Adem Ljajić je morao na tribine.

"Bikovi" su malo neočekivano odneli ceo plen i uključili se u evropsku trku, dok je Sergej samo jednim dodavanjem pokazao zašto je zaludeo najveće klubove. Pored Mančester junajteda, koji je pretio da vezistu Lacija učini drugim najskupljim fudbalerom u istoriji, javila se i Barselona.
Evo i zašto - Sergej je tokom prvog poluvremena, u maniru Ronaldinja, ili Pirla, i drugih velikih majstora fudbala, jednim dodavanjem izbacio čak osam protivničkih igrača.

Spoljnim delom stopala prebacio je kompletnu odbranu Torina sa nešto više od 20 metara i omogućio Imobileu gol-šansu u kojoj se italijanski napadač obrukao. Posle toga je naseo i na provokaciju Burdisa zbog čega je isključen.
Jasno je da u igri Lacija gotovo sve zavisi od Sergeja koji će, ako ne ove zime, onda narednog leta gotovo sigurno promeniti sredinu i postati jedan od najskupljih fudbalera na svetu.