Vesti
Politika
Vujović: Milijardu dinara za podršku građanima koji KUPUJU PRVI STAN
13.12.2017. 18:38
Izvor: Blic
Ministar za finansije Dušan Vujović je izjavio danas u skupštini da će u budžetu za 2018. godinu biti obezbeđeno milijardu dinara za one koji kupuju prvi stan i da je to vid podrške stanogradnji.
Odgovarajući na primedbu šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića da se u skupštini već tri dana sluša od poslanika vladajuće koalicije o stvarima kojih nema u budžetu za 2018, na primer, stanovima od 500 evra po kvadratu kvadaratu koji će se graditi u narednih 10 godina, Vujović je rekao da postoji amandman za podršku stanogradnji.

- Pitali ste gde se nalaze sredstva namenjena za podržavanje cele oblasti stanogradnje - mi smo na odboru imali amandman koji je već usvojen i postao je sastavni deo predloga o kom će se diskutovati posle ovog zakona - rekao je Vujović.

Objasnio je da je reč o predviđenih milijardu dinara za Nacionalnu korporaciju za osiguranje stabmenih kredita (NKOSK), "upravo za podržavanje finansiranja kod prvih stanova, što će biti predmet diskusije".

Vujović je pojasnio poslanicima opozicije da je toliko novca predviđeno ukupno za NKSOK i da su su to sredstva za podršku oblasti stanogradnje odnosno kod kupovine prvih stanova.

- Gde će, prepotstavljam, većina (onih kojima su namenjeni jeftini stanovi od 500 evra po kvadratu) da bude kvlifikovana za tu vrstu pomoći - dodao je Vujović.