Vesti
Sport
OVO NAM NIJE TREBALO Evo kako su strani mediji izvestili o večitom derbiju
14.12.2017. 20:00
Izvor: Blic
OVO NAM NIJE TREBALO Evo kako su strani mediji izvestili o večitom derbiju
Strašne scene koje su viđene u prvom poluvremenu 156. večitog derbija, kada je došlo do međusobne tuče dve frakcije Partizanovih navijača na južnoj tribini, zgrozile su sportsku javnost širom planete.
"Krvoproliće" je glavna, velika reč u naslovu u britanskom tabloidu "San", u čijem se nastavku navodi "Partizanovi navijači se tukli jedni sa drugima u brutalnom beogradskom derbiju posle kog je 17 osoba bilo povređeno".
Redakcija "Sana" je za utiske sa meča upitala neimenovanog foto-reportera, koji im je otkrio da je sukob na tribini namenjenoj za domaće pristalice na stadionu Partizana trajao skoro deset minuta. Uz fotografije incidenata, čitaoci su obavešteni i o izgledu pretučenih navijača, za koje se tvrdi da su bili toliko krvavi da će ušivanja biti neophodna.
Agencija "Frans pres" je, pogrešno se pozivajući na pojedine medije koji su javili da je došlo do tuče "delija" i "grobara", emitovala kratku informaciju o "desetominutnoj tuči koju je prekinula policija", a tu vest su preuzeli i neki američki listovi, poput Čikago Tribjuna.
Glavni ruski medij, "Rusija danas" (RT), takođe se pozvao na slične izvore, pojasnivši samo da je do tuče došlo u sektoru gde su obično samo pristalice Partizana, te da je povređeno ook 20 ljudi.
Britanci su posvetili daleko više pažnje, pa je tako "Dejli mejl" pod ogromnim naslovom "Trebalo je da ste na istoj strani! Beogradski derbi upao u haos kada su se navijači namerili na svoje, skidajući ih, prebijajući i paleći ih bakljama" na sledeći način izvestio sa 156. "večitog derbija":
"Meč između Zvezde i Partizana je uvek zaokružen u kalendaru kao jedan od najbrutalnijih rivaliteta na svetu. Ali, ovoga puta nije bila potrebna međusobna netrpeljivost ljudi koji navijaju za različite klubove, jer su se Partizanove pristalice okrenule jedne protiv drugih. Jedna od grupa je ušla na teritoriju druge, a to se po nju završilo kobno, jer su bili prebijeni, prženi i izbačeni na teren polugoli".
Vodeći španski listovi, "As" i "Marka" odlučili su se da svojim čitaocima ne pišu mnogo o dešavanjima na 156. derbiju, već su se držali one stare "slika (fotografija) vredi više od hiljadu reči". A te foto-galerije, kakva vas čeka i na našem sajtu, nazvali su "Bitka za Beograd u slikama" (As) i "Krvava bitka na tribinama tokom beogradskoj derbija".
Poput svih ostalih pomenutih medija, a i mnogih drugih, krvave slike iz naše prestonice, istaknute su na naslovnim stranicama.