Vesti
Politika
Đurić: Srbija će tražiti reviziju privatizacija na Kosovu
18.12.2017. 20:00
Izvor: Blic
Đurić: Srbija će tražiti reviziju privatizacija na Kosovu
Srbija će tražiti i insistirati da bude izvršena revizija privatizacija na KiM koja je po svom karakteru nelegalna, pljačkaška i kriminalna, ali i protivna domaćim i međunarodnim propisima i rezolucijama, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
On je posle okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga, na kome su učestvovali predstavnici ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja, kazao da je Kancelarija za KiM napravila sveobuhvatnu bazu podataka imovine.
- “Imamo papir za svaki dinar, za svaki šraf koji smo kao država ulagali u proteklim decenijama na KiM” - rekao je on.
Kako je podsetio, više od 900 fabrika na Kosovu čiji je vlasnik država Srbija "“oteto” je u procesu pljačkaške privatizacije bez da su Srbi na KiM ili država Srbija dobili ijedan dinar".
Đurić je naveo "da smo kao narod na teži način na primeru KiM naučili i izvukli pouke zbog čega je važno da postoji plan za svaku opštinu, selo ili grad", navodeći da se danas poklanja puna pažnja svim sredinama.
On se složio sa konstatacijom da nema konačnih rešenja kada je KiM u pitanju, već da postoji samo stalna borba za ostvarivanje naših interesa, i da kao narod ostanemo i opstanemo i na KiM i na svakom drugom mestu.
On je s tim u vezi zaključio da ekonomska politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića znači da Srbija konačno ima plan za svaku opštinu.