Vesti
Sport
Partizan čeka Limož na Svetog Nikolu
18.12.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan čeka Limož na Svetog Nikolu
Da li će crno-beli na oproštaju od Evrope pred svojim navijačima uspeti da zabeleže prvu pobedu?
Lijetuvos Ritas i Lokomotiva Kubanj su bili za nijansu bolji i mirniji, dok su Alba i Bilbao potpuno nadigrali Partizan na njegovom parketu.
Poslednju priliku da se u Beogradu ostvari pobeda u okviru Evrokupa 2017/18 predstavlja duel 9. kola sa francuskim Limožom, zakazan za utorak od 20.00.
Crno-beli posle pet uzastopnih poraza imaju skor 1-7, dok su gosti na 50 odsto uspešnosti (4-4) i obezbedili su plasman u Top 16 fazu, zajedno sa Lokomotivom Kubanj (8-0), Albom (5-3) i Lijetuvosom (4-4).
Novi strateg Nenad Čanak priželjkuje solidan odziv navijača, iako će se u vreme odigravanja utakmice širom Beograda i Srbije slaviti slava Sveti Nikola.
"Bez obzira na to što smo izgubili šanse za prolaz, Partizan u 'Pioniru' ima obavezu da ide na pobedu u svakoj utakmici", naglasio je Čanak.
On je na debiju u subotu slavio pobedu nad MZT Skopljem od 112:94.
"Pokušaćemo da ispravimo stvari koje su tada bile loše, pre svega da smanjimo 'prazan hod' i da što duže držimo intervale igre sa zadovoljavajućim intenzitetom u oba pravca. Utakmica je na dan velike slave, ali se nadam da će navijači doći da nas podrže", ističe Čanak.
Naredni meč proteći će i u znaku promocije Evroliginog društveno odgovornog programa pod nazivom"One Team", čiji ambasador ispred Partizana je Mihajlo Andrić.
"Utakmica protiv Limoža je za nas odlična prilika da još jednom damo sve od sebe pred svojim navijačima, da što duže igramo na visokom nivou i pokušamo da dođemo do pobede", rekao je najefikasniji igrač u duelu sa MZT.
"Istovremeno, posvetićemo se i projektu 'One Team' gde ćemo sa predstavnicima Specijalne Olimpijade kroz sport promovisati poštovanje, prihvatanje, inkluziju i ljudsko dostojanstvo za osobe sa invaliditetom".
Ulaznice po ceni od 300 do 500 dinara prodavaće se u klupskim prostorijama na stadionu Partizana od 10 do 16 časova, a na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić" od 10 časova do početka meča u 20.00.
PAROVI 9. KOLA: Partizan - Limož (utorak), Lijetuvos Ritas - Alba (sreda, 18.00), Bilbao - Lokomotiva Kubanj (sreda, 20.30).