Vesti
Sport
PUTIN UKAZAO NA OGROMAN PROBLEM Mundijalski stadion na kome treba da igraju "orlovi" OPASAN PO ŽIVOT!?
26.12.2017. 20:00
Izvor: Blic
PUTIN UKAZAO NA OGROMAN PROBLEM Mundijalski stadion na kome treba da igraju "orlovi" OPASAN PO ŽIVOT!?
Fudbalska reprezentacija Srbije bi svoj prvi meč na predstojećem Svetskom prvenstvu trebalo da odigra u grupi E protiv Kostarike 17. juna u Samari, ali tamošnji stadion koji je u izgradnji možda uopšte ne bude spreman za Mundijal.
Zapravo, kako javlja "Sovjetski sport", ta "Kosmos arena" je izgleda - opasna po život.
Mnogi nisu znali o čemu se tačno radi kada je nedavno ruski predsednik Vladimir Putin o šampionatu planete zakazanom za 2018. godinu rekao "Naša država će biti spremna, ali... Kada se radi o jednom sportskom objektu, radovi na njemu kasne već dva meseca".
Ruski novinari su istraživali, od jednog do drugog stadiona koji su u izgradnji ili se rekonstruišu i pritom su utvrdili da se radi o "Kosmos areni" u Samari.
To je potom potvrdio i vršilac dužnost guvernera Samarske oblasti, Dmitrij Azarov:
"Naš predsednik je tačno rekao da radovi kasne i, nažalost, radi se o našem stadionu. Zapravo, to i nije neka tajna, jer su odavno uočena kašnjenja, pa su sada radovi ubrzani i taj vremenski zaostatak nadoknađujemo", rekao je Azarov.
No, pored toga što još nisu postavljene stolice, što još nema gotovog krova, uočeni su ogromni problemi sa onime što je već napravljeno na "Kosmos areni". Kako je saopštila ruska Federalna služba za ekološki, tehnološki i atomski nadzor (Rostehnadzor), radovi obavljeni na podnim držačima, ali i pilonima za krov, ugrožavaju bezbednost.
Stoga je Rostehnadzor zatražio da se svi dalji radovi zaustave na tri meseca, kako bi se otklonila uočena opasnost, pa je pravo pitanje da li će uopšte stadion biti spreman na vreme, odnosno da li će Srbija sa Kostarikom igrati u Samari.