Vesti
Sport
VRATIO SE U REDOVE CRVENO-BELIH
Pavkov: Zaslužio sam šansu u Zvezdi
09.01.2018. 20:00
Izvor: Blic
Pavkov: Zaslužio sam šansu u Zvezdi
Fudbaleri Crvene zvezde ovog utorka započeli su pripreme za prolećnu polusezonu, u kojoj lidera Superlige čekaju borbe na tri fronta (prvenstvo, Kup i Liga Evrope), a na prozivci trenera Vladana Milojevića našlo se jedno poznato ime, napadač Milan Pavkov.
Korpulentni špic je jesenji deo sezone proveo na pozajmici u Radničkom iz Niša, što se pokazalo kao odličan potez, jer je Pavkov bio prilično efikasan. Sada će pokušati da se izbori za šansu kod startega crveno-belih i dobije zapaženu minutažu.
- Jako sam srećan što sam se vratio u Crvenu zvezdu. U jesenjem delu šampionata sam na pozajmici odradio odličnu polusezonu i nadam se da ću se dobro pripremiti, pa da i u Crvenoj zvezdi zabeležim što veću minutažu. Mislim da sam zaslužio svoju šansu. Svakom mladom igraču je izuzetno važno da igra, da ima veliku minutažu. Zato smatram da je odluka da odem u Radnički na pozajmicu bila dobra, tamo sam dobio šansu da igram i izuzetno sam zahvalan na tome – rekao je Pavkov.
Prva trojica najboljih strelaca Superlige Srbije su igrači Crvene zvezde – Pešić, Pavkov i Boaći.

- Konkurencija u Zvezdi je uvek oštra, to se očekuje od kluba sa ovakvim imenom i istorijom. Mora da bude teško da se izbori mesto u crveno-belom dresu, svi smo mi spremni na to. Uvek je lepo raditi sa tako uspešnim fudbalerima kao što su Pešić i Boaći, siguran sam da ćemo jedni od drugih moći mnogo da naučimo i da ćemo zajedno napredovati. Jako je važno da špicevi sarađuju i da su u svakom trenutku jedan uz drugog. Za napadača je najvažnije da postiže golove i zato moram da budem zadovoljan onim što sam postigao u jesenjem delu prvenstva. Radničkom nije najbolje krenulo na početku šampionata, ali na kraju smo bili znatno bolji, beležili smo pobede i sa njima su dolazili i golovi.
Nakon testova u Beogradu, izabranici Vladana Milojevića 14. januara odlaze na Kipar.
- Pripreme su uvek teške, ako nisu takve, onda nešto ne radimo dobro. Očekujem da ćemo odlično da se spemimo. Ukoliko budemo maksimalno pripremljeni, ne brinem za rezultate, siguran sam da će oni doći. Pratio sam sve utakmice koje su moji saigrači igrali, bilo je fenomanalnih momenata i nadam se da ćemo nastaviti u istom maniru i u prolećnom delu šampionata – poručio je Pavkov.