Vesti
Sport
Bruka u Splitu – selektor u klinču sa Škrbićem, Nenadić se povlači
15.01.2018. 20:00
Izvor: B92
Bruka u Splitu – selektor u klinču sa Škrbićem, Nenadić se povlači
Selektor Srbije Jovica Cvetković i potpredsednik RSS Dragan Škrbić imali su verbalni sukob u Splitu koji je pretio da preraste i u fizički.
Incident se dogodio nakon poraza od Švedske (30:25), drugog ubeljivog na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj (prvom 32:22 od domaćina).
Žustra svađa relativno brzo završila, Cvetković i Škrbić su navodno izgladili nesporazom u ponedeljak ujutru, a oglasili su se i javno i objasnili šta se dogodilo.
"Istina je da je došlo do razgovora posle jučerašnje utakmice sa Švedskom u holu hotela. Razgovor je tekao u povišenom tonu sa moje i strane selektora Cvetkovića kao posledica tenzije zbog svega što se događa na Evropskom prvenstvu. Taj verbalni sukob, međutim, ni u jednom trenutku nije prešao granice i nije bilo mogućnosti da pređe u neki fizički obračun. Jutros smo sedeli više od sat vremena i razgovarali o svemu. Kao što poslovica kaže, jutro je pametnije od večeri. Razmenili smo mišljenja i ono što smo imali da kažemo, rekli smo uz kafu i jedan normalan razgovor. Ne bi trebalo da se stvara problem tamo gde ne postoji. Ako ih i ima, rešićemo ih u okviru naše organizacije", rekao je Škrbić.
I selektor Cvetković tvrdi da se nije dogodilo ništa dramatično.
"Nema nikakvog skandala. Ne vidim uopšte u našem razgovoru nešto što bi na taj način bilo interesantno medijima. Ne možemo uvek da pričamo tiho. Neki naš glasan razgovor se po neki put prokomentariše onako kako ne bi trebalo. Sve je u redu što se Škrbe i mene tiče. Razgovarali smo otvoreno o problemima koje imamo. Ne bi trebalo to dizati na nivo skandala. Što se to traži u ovom trenutku? Ovde smo da bi zajedno napravili rezultat i pokušali da se domognemo drugog kruga. Iznenađen sam što se tako nešto našlo u medijima", rekao je Cvetković.
Nenadić: Potreban mi je "brejk"
U međuvremenu, jedan od najboljih igrača Petar Nenadić najavio je da posle EURO u Hrvatskoj neće igrati za reprezentaciju, ali nije izrično najavio penziju.
Nenadić, koji u junu puni 32 godine, fokusiraće se na klupske obaveze, ali još uvek nije siguran da li će napraviti samo pauzu ili oproštaj od reprezentacije.
"Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je "brejk" u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena", rekao je Nenadić.
On je dodao da nije zadovoljan svojim partijama u reprezentaciji i da je očekivao više od cele generacije
"Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uvidjam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija", zaključio je Nenadić.
Nenadić je za reprezentaciju Srbije debitovao na šampionatu u Austriji 2010. godine, odigrao je 67 utakmica i dao 167.
Videćemo da li će ove dve ružne vesti iz srpskog tabora razmrdati "Orlove" pred ključni meč turnira, duel sa Islandom u utorak (16:15). Srbiji je potrebna pobeda od najmanje četiri gola razlike za prolazak u drugu fazu takmičenja.