Vesti
Sport
Đoković eliminisan s Otvorenog prvog Australije
22.01.2018. 20:00
Izvor: Beta
Đoković eliminisan s Otvorenog prvog Australije
Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je danas u osmini finala izgubio od Čung Hjeona iz Južne Koreje u tri seta, 6:7 (4), 5:7, 6:7 (3).
Čung je do prve pobede u njihovom drugom duelu došao posle tri sata i 22 minuta.
On će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, koji je posle pet setova pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:2, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3.
Đoković je loše počeo meč, u prva tri gema servirao je četiri dvostruke servis greške, što je Čung iskoristio i poveo sa 3:0, da bi posle toga osvojio gem na svoj servis i stekao četiri gema prednosti.
Srpski teniser je posle toga osvojio tri uzastopna gema, a posle osvojenog gema Čunga, Đoković je ponovo vezao tri gema i preokrenuo na 6:5. Čung je zatim uspeo da se izbori za taj-brejk, koji je dobio sa 7:4.
Pre početka drugog seta Đoković je tražio pomoć fizioterapeuta koji mu je izmasirao nadlakticu.
Čung je u drugom setu poveo sa 4:1, ali je Đoković uspeo da izjednači na 5:5. Njegov protivnik je posle toga vezao dva gema, uz brejk u 12. gemu i poveo je sa 2:0 u setovima.

Teniseri su u trećem setu razmenjivali brejkove, Čung je poveo sa 3:1, ali je Đoković izjednačio na 4:4. U narednim gemovima srpski teniser je imao dvaput solidnu priliku da dođe do brejka, pošto je dolazio do 0:30, ali je 58. teniser sveta ipak svaki put uspevao da se vrati, pa je taj period igre okončan u taj-brejku.
Odlučujući gem trećeg seta u potpunosti je pripao Čungu sa 7:3, pa je on tako postao prvi Južnokorejac koji se plasirao u prvo grend slem četvrtfinale.