Vesti
Sport
Zvezda s publikom protiv CSKA; Terzić: Hvala prijateljima u UEFA
05.02.2018. 20:00
Izvor: B92
Zvezda s publikom protiv CSKA; Terzić: Hvala prijateljima u UEFA
Evropska fudbalska unija donela je odluku da se utakmica između Crvene zvezde i CSKA zakazana za 13. februar odigra pred publikom.
Apelaciona komisija prihvatila je žalbu Zvezde na odluku Disciplinske komisije i preinačila je, pa je Zvezda uslovno kažnjena sa jednom utakmicom bez publike u naredne dve godine i sa 30.000 evra.
UEFA je početkom godine suspendovala stadion "Rajko Mitić" za utakmicu protiv CSKA pošto su navijači beogradskog kluba istakli transparent podrške i uzvikivali ime osuđenog generala Ratka Mladića, na utakmici sa BATE.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ne krije veliko zadovoljstvo zbog ovakve odluke čelnika UEFA.
"Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA. Ostvarili smo još jedan ogroman uspeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvek ima svoje navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške. Ova borba nije bila nimalo laka i zbog toga se zahvaljujem pravnom timu koji je učestvovao u celom procesu, pre svega advokatu Zoranu Damjanoviću i predsedniku naše pravne komisije Draganu Miloševiću.
"Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim našim prijateljima u UEFA, Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću koji su nam svojim angažovanjem u ovom procesu pomogli da pravda trijumfuje. Pokazali smo da Crvena zvezda na svakom polju vraća snagu i ugled koji je nekada uživala u Evropi. Sada se okrećemo meču sa CSKA jer ćemo imati sve preduslove da se borimo za prolaz u osminu finala Lige Evrope. Ubrzo ćemo nastaviti prodaju ulaznica i bez dileme pred punom Marakanom dočekati duel koji su Zvezdaši čekali 25 godina", rekao je Terzić.