Vesti
Sport
"Stotka" Zvezde - Armani pao i u Pioniru!
09.02.2018. 20:00
Izvor: Mondo
"Stotka" Zvezde - Armani pao i u Pioniru!
Crveno-beli odigrali odličan meč pred svojim navijačima i ponovo pobedili italijanskog predstvanika!
Crvena zvezda mts i četvrti put je pobedila Armani u Evroligi, odigrala veoma dobro u napadu, čvrsto u odbrani kad se lomilo i tako ostvarila deveti trijumf u najjačem takmičenju.
Matijas Lesor i Stefan Janković potvrdili su sa po 15 ubačenih poena da njihova forma raste dok se bliže borbe za trofeje, Tejloru Ročestiju nedostajala je asistencija za "dabl-dabl" učinak (14 p, 9 asistencija), ali njihove pojedinačne role večeras idu u drugi plan pred timskim nastupom i timskom pobedom srpskog predstavnika.
Crveno-beli su trijumfom zauzeli 11. poziciju na tabeli, sa istim učinkom kao i desetoplasirana Unikaha. Ujedno su i na najbolji način dočekali evroligašku pauzu zbog nacionalnih kupova, zakazanih za sledeću nedelju.
U na momente atraktivnom duelu protiv gostiju iz Milana, ekipa Dušana Alimpijevića odigrala je efikasno kao što i rezultat pokazuje, kažnjavala lošu odbranu "Italijana", a odlučujući udarac Armaniju zadala je u poslednjoj deonici. Praktično se od početka do kraja "osećalo" da su crveno-beli bliži pobedi i to su potvrdili drugom evroligaškom "stotkom".
Osim Lesora, Jankovića i Ročestija, dvocifreni učinak imala su još trojica igrača Zvezde - Alen Omić (11), Neanja Dangubić (10) i Džejms Feldin (10). I taj podatak pokazao je sa koliko je napadačkih oružja domaćin napadao protivnika, koji je poenima Mindaugasa Kuzminskasa (17), Endrjua Gaudloka (13) i Džordana Tiodora (13) ostajao u igri, sprečavao Zvezdu da se "odlepi", ali je na kraju ostao bez odgovora.
Trojka Dairisa Bertansa uz faul, šest minuta pre kraja (za 82:73) nagovestila je uzbudljiviji kraj, ali su Janković i Ročesti održali ritam u napadu, a Branko Lazić je trojkom u 37. minutu odveo Zvezdu na "plus 16" (93:77) i rešio meč.
Nagrađeni aplauzima sa tribina, košarkaši srpskog prvaka nasmejani su otišli u svlačionicu i u dobrom raspoloženju će se spremati za ponedeljak i meč protiv Zadra, a potom i za nastup u "Čairu", u borbi za odbranu "Žućkove levice".
Sledeći meč u Evroligi crveno-beli odigraće na gostovanju Bambergu, 23. februara.