Vesti
Sport
HRABRO NA "ARMIJU"
12.02.2018. 20:00
Izvor: Blic
HRABRO NA "ARMIJU"
Milojević: Dokazao sam da nisam trener koji kalkuliše, protiv CSKA - da ispoštujemo našu istoriju
U utorak od 18 sati fudbaleri Crvene zvezde igraju najvažniji meč u svojim karijerama. Prvi susret sa moskovskim CSKA u okviru šesnaestine finala Lige Evrope njihov trener Vladan Milojević posmatra prilično mirno, iako nije mali broj njegovih rečenica koje su nabijene snažnim emocijama.
- Eto konačno smo dočekali proleće u Evropi i utakmicu sa CSKA. Mislim da smo se dobro sprimili za sve predstojeće izazove. Od trenutka kada se završila jesenja sezona, isčekivali smo ovaj duel.. Ne treba trošiiti reči o timu CSKA. To je jaka ekipa, izuzetno iskusna. Imali su problema zbog neodstatka centralnog napdača, ali dolaskom Ahemda Muse rešili su i to goruće pitanje. Njihova poslednja linija u timu ima preko 1000 utakmica u istom klubu, a ruska liga je jedna od jačih u Evropi - naglašava Milojević.Strateg crveno-belih osvrnuo se i na svoju ekipu.

- Mi smo dobro odradili pripreme. Ovo će biti prva zvanična utakmica u nastavku i njima i nama. Odigrali smo u Turskoj nekoliko kontrolnih mečeva, ali oni će svakako biti drugačiji od one u utorak. Što se tiče sastava, nemamo problema, svi smo zdravi, a što se tiče Boaćija, videćemo u kom je stepenu spremnosti. Ostali su orni i i jedva čekaju duel sa Rusima. Pribojavali smo se da ćemo igrati pred praznim tribinama, ali, Bogu hvala, neće biti tako. Uz "delije" će biti lakše. Mi ćemo i dalje biti oni isti, borićemo se, a ulogu favoriita prepuštamo protivniku. Mi jednostavno moramo da ispoštujemo našu istoriju.

Branislav Ivanović je rekao u Antaliji da je CSKA opasniji od njegovog Zenita.

- Dobro smo ih izanalizirali. Imaju prepoznatljiv stil igre. Ako Bane izajvio to za njih, primamo k znanju, on ih svakako bolje poznaje od nas. Jasno je da je CSKA opasan u svim segmentima igre, naročito u brzim napadima, ali i prekidima. Videćemo... U svakom slučaju smo spremni.

Milojeviću je postavljeno pitanje i oko eventualnih nedoumica oko sastava.

- Sigurno da dileme uvek postoje. Videćemo kako će se sve odvijati. Dilema ima, a pred samu utakmicu ću, nadam se, da ih otklonim. Došli smo do ovde na jedan lep način, apsolutno zasluženo. Rekao sam fudbalerima da igramo protiv velikana, na nama je da izađemo hrabro i odigramo borbeno oba meča. Sve priče o kalukulacijama ovde padaju u vodu. Sve je moguće. I do sada sam dokazao da nisam trener koji kalkuliše. Napad je najbolja odbrana. Ako krenete drugačije da razmišljate - nije dobro.

Trenr Zvezde imao je zanimljiv odgovor na pitanje da li će uzavrela atmosfera da previše ponese njegvoe igrače.

- Rešićemo to tako što im ja reći "nemojte da vas ponese atmosfera", a oni će reći "važi" (smeh). Taj huk sa tribina može da nam da dodatnu energiju. Mi nismo bili ni živi ni mrtvi dok nismo saznali hoćemo li igrati pred navijačima ovaj meč. Ovo je veliki događaj za nas. A buka sa tribina neka utiče na protivnika.