Vesti
Sport
UEFA odredila sudiju za meč CSKA - Zvezda, crveno-beli ga ne pamte po dobrom
19.02.2018. 20:00
Izvor: Blic
UEFA odredila sudiju za meč CSKA - Zvezda, crveno-beli ga ne pamte po dobrom
Pravdu na revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope između fudbalera CSKA i Crvene zvezde deliće portugalski arbitar Manuel Žorž de Sousa.
On je crveno-belima već bio glavni arbitar u jednoj situaciji, i to 2010. kada je u Beogradu srpski klub izgubio od Slovana iz Bratislave sa 1:2 u 3. kolu kvalifkacija za Ligu Evrope. Kako je u revanšu Zvezda odigrala 1:1, za nju je taj evropski put bio završen.
Sousa je godinu dana kasnije delio pravdu i Partizanu, i to u utakmici sa Genkom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (1:1), a ovdašnje ekipe su bile bez pobede kada je on sudio i u još jednoj situaciji.
Naime, 11. juna 2017. Portugalac je bio na centru kada su se u mundijalskim kvalifikacijama sastali Srbija i Vels, a meč je okončan rezultatom 1:1.
Podsetimo, Zvezda i Moskovljani su odigrali 0:0 u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope, a revanš je zakazan za sredu u 18 sati po srednjeevropskom vremenu u glavnom gradu Rusije, s tim da postoji mogućnost da bude odložen zbog izuzetno hladnog vremena.