Vesti
Svet
NOVI DETALJI UBISTVA U VARAŽDINU
27.02.2018. 20:00
Izvor: Blic
NOVI DETALJI UBISTVA U VARAŽDINU
Počelo je suđenje 21-godišnjoj Nuši Bunić koja se tereti da je 15. junu prošla godine nožem ubola bivšeg dečka Nikolu Tureka u vratnu arteriju pri čemu ga je smrtno ranila.
Iako je obilno krvario nakon uboda, ipak je bio dovoljno pri svesti da nazove 112, kaže svoje ime i što se dogodilo. Nekoliko minuta nakon što se onesvestio, isti događaj prijavio je i građanin koji je primetio Nikolu u lokvi krvi.

Suđenje je počelo u ponedeljak, ali do daljnjeg će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnog i porodičnog života osumnjičene. Nuša Bunić osumnjičena je da je letos u predelu Beli kipi uz reku Dravu na području Varaždina, napala svog bivšeg dečka Nikolu s ciljem da ga usmrti. Nož kojim ga je ranila bio je dugačak 9,5 centimetara. Njime je prerezala Nikolinu karotidnu arteriju, a zatim pobegla sa mesta nesreće. Kada je došla do Akvatehnike nije tražila da neko pozove Hitnu pomoć, već samo njenog oca. Turek je počeo da obilno krvari, pao je u šok i zadobio moždani udar. Iako su u Opštoj bolnici Varaždin uspeli da mu zašiju arteriju, lekari nisu uspeli da ga spasu njegov život. Policija je pronašla nož kraj Nušinih pantalona i brushaltera na mestu događaja, Nikolinu krv na njemu, kao i na pločicama u portirnici Aquatehnike.Brani se ćutanjem

Prema proceni psihijatara, Nuša je osoba s graničnim poremećajem ličnosti, emocionalno nestabilna, impulsivnog ponašanja, koja ne razmišlja o posledicama i nije sposobna da kontroliše svoje postupke, o čemu je govorilo nekoliko osoba koje su je poznavale, piše Jutarnji list.

Iako je u pritvoru od juna prošle godine i pošto je dvaput ispitana u tužilaštvu, oba puta je odbila da iznese odbranu, niti je odgovarala na pitanja, što je njeno zakonsko pravo.

U daljnjoj istrazi ispitani su brojni poznanici, svedoci, porodice optužene i žrtve. Otac Nikole Tureka izjavio je kako je njegov sin, godinu dana nakon što je prekinuo vezu s Nušom, više nije ni spominjao, a počeo je vezu i s drugom devojkom.Danas bi tužilaštvo trebalo da ispita 10 svedoka, među kojima su i roditelji Nuše Bunić, mladić s kojim je bila u vezi, njene poznanice i bivše kolegice. Na sudu će svedočiti i prijatelji Nikole Tureka koji je, osim što je bio uspešan preduzetnik, bio i bajker te predsednik varaždinskog kluba Baroker.

Jutarnji list došao je i do drugog video snimka koji je predočen na sudu, a koji sadrži Nikolin poziv Operativnom centru 112.