Vesti
Sport
Đukiću prekipelo: Rođen sam u je***om Štitaru, dripac sam kao i vi
06.03.2018. 20:00
Izvor: B92
Đukiću prekipelo: Rođen sam u je***om Štitaru, dripac sam kao i vi
Trener fudbalskog kluba Partizan Miroslav Đukić rekao je da ne vidi zašto bi dao ostavku, a pojedine medijske natpise nazivao je "džukačkim i dripačkim".
"Ne vidim zašto bih davao ostavku. Sposoban sam da sa ekipom izađem iz ovih problema, radim na tome. U fudbalu ponekad stvari ne zavise od vas, postoje oni koji to mere. Pošteno radim svoj posao i tako ću ga raditi do poslednjeg dana", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.
Mediji su prenosili da Đukić više neće biti trener posle poraza od Radničkog u Nišu, posle kog Partizan u Superligi zaostaje 14 bodova za vodećom Crvenom zvezdom.
Đukić je naveo da nije razgovarao ni sa kim iz uprave kluba i da niko od njega nije tražio da podnese ostavku.
On je rekao da je uprava verovatno pričala s drugim trenerima, ali da su to "normalne stvar" jer je ceo život u fudbalu i zna kako fudbal funkcioniše.
Takođe, istakao je da pisanja u medijima "nisu istinita" vezano za to da je klauzula u slučaju otkaza 600.000 evra i koristio je pogrdne reči.
"Mnoge stvari što se protežu po novinama nisu istinite, neverovatne su. Namešteno da ljudi idu po mene, u državi gde je plata 300 evra, nekome zalepite da treba da ga isplate 600.000. To je bezobrazno, da ne kažem džukački, dripački. To je laž, neverovatne stvari. Taj koji je to napisao je prevarant", kazao je Djukić i dodao da ne čita tekstove, već samo naslove.
On je naveo da će se pozdraviti sa svima kada bude odlazio iz Partizana.
"Nisam rođen u sunčanoj Valensiji, rođen sam u j***nom Štitaru, dripac sam kao i vi. Odrastao sam na zemljanom putu, nismo imali asfalt, televizor i struju. Ne bojim se nikoga, ni da kažem istinu i pogledam u oči", rekao je Djukić obraćajući se novinarima.
Nekadašnji reprezentativac je istakao da "pošteno radi svoj posao" i da se "nikoga ne boji", kao i da pokušava da ekipu vrati na pravi kolosek.
"Pobede su lek za sve. Svestan sam da u Partizanu vrede pobede. Ekipa me podržava i pokušavam da iz nje izvučem maksimum. Ne uspevamo da udjemo u pozitivnu dinamiku i imamo problem sa samopouzdanjem. Na muci se poznaju junaci i publika to treba da prepozna i podrži ekipu", dodao je.
Rekao je da je "siguran" u to da ima podršku igrača.
On je kazao da se posle pobeda "ne diže", a posle poraza "ne pada".
"Nisam se dizao posle Videotona, Skenderbega... Sada ne padam u depresiju kada pričaju da nemam pojma. Znam gde sam u životu, šta mi je posao i to radim. Ne mogu neke novine da me talasaju, imam 52 godine, prošao sam mnoge situacije i znam u svakom trenutku gde se nalazim", rekao je Đukić.
Partizan će u narednoj utakmici igrati protiv Rada, a novinare je zanimalo da li će to biti "biti ili ne biti" za njega.
"Od treće utakmice je biti ili ne biti za mene, od tad se čuju povici 'Đukiću odlazi'. To nije ništa novo, to nije dodatni pritisak", rekao je trener Partizana.
On je kazao da je "uvek znao gde mu je mesto i ko je", kada su mu vikali da je "majstor i da nema pojma".
Đukić je naveo da bi ga "bilo sramota" da govori o odbrani titule šampiona Srbije.
"Bilo bi me sramota da pričam o tituli kada smo na 14 bodova (zaostatka). To je kao da onom u šok sobi pitate da li će da radi istrčavanja na 100 metara. Postoji proces, prvo moramo da smanjimo razliku i pokušamo da napadnemo ligu. U ovom momentu treba da pobedimo Rad i onda razmišljamo o nečemu višem. Kao što sam bio deo uspeha u Evropi, tako sam i deo krivice. Sve delim sa ekipom i uvek sam sa njima. Zajedno smo u svemu i ceo život sam živeo po tim pravilima. Igračima zameram isto što i sebi, što nismo uspeli da pobedjujemo. Partizan živi od pobeda", rekao je Đukić.
Novinari su ga na kraju konferencije pitali da li mu je krivo zbog ružnih reči koje je izgovorio.
"Ponekad morate da se branite. Pokušavam u suštini da budem umeren, tražim poštovanje. Ne želim nikoga da uvredim, ali kada vidim da neko ide po mene, postajem zver, kao i ti što me napadaju, branim se rukama, nogama, noktima. Ne mogu da dozvolim da neki dripac kaže nešto što nije istina. Tražiš moju smenu zato što sam izgubio. Imaš pravo, ali ne mogu da dozvolim da kažeš nešto što nije tačno, što je tendenciozno i ide ciljano", kazao je on.
Miroslav Đukić će biti na klupi Partizana u sredu od 15.30 na utakmici protiv Rada u 26. kolu SUper lige Srbije.