Vesti
Sport
Saša Đorđević nije više trener Bajerna!
29.03.2018. 20:00
Izvor: B92
Saša Đorđević nije više trener Bajerna!
Aleksandar Saša Đorđević, selektor reprezentacije Srbije, nije više trener Bajerna, potvrdio je klub iz Minhena.
Ovakva vest dolazi kao veliko iznenađenje, i pored eliminacije Bavaraca od Darušafake u polufinalu Evrokupa, pre svega jer u Bundesligi drže prvo mesto sa 23 trijumfa i svega dva poraza.
Gledajući celu sezonu, ekipa iz Minhena ima samo sedam neuspeha na svom kontu, uz osvojeni Kup, dok su čak tri došla u poslednja tri meča, uključujući i onaj prošlog vikenda protiv Albe na domaćem parketu (92:71).
"Posle dugog razmatranja i analiziranja, tokom podužeg vremenskog perioda, odlučili smo da našem timu visokog kalibra damo novi impuls. Ovakva odluka može da deluje kao iznenađenje za ljude koji nisu toliko upućeni u dešavanja u našem klubu, što je svakako razumljivo. Ipak, svima je jasno da je ovo teška odluka, ali je, isto tako, donesena posle dogovora svih strana – vodeći se isključivo ciljevima našeg ambicioznog projekta", rekao je sportski direktor Bajerna Marko Pešić.
Jeste Bajern propustio prvu šansu da se domogne toliko željene Evrolige, porazom od turskog predstavnika, ali isto tako ima veoma dobre šanse da to učini osvajanjem titule šampiona Nemačke.
"Bajern želi da se zahvali Saši Đorđeviću na posvećenosti i svemu onome što je uradio za klub. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", dodao je Pešić, istakavši da će novi trener uskoro biti imenovan, dok će ekipu u međuvremenu predvoditi Đorđevićev pomoćnik Emir Mutapčić.
Đorđević je prvog avgusta 2016. godine potpisao dvogodišnji ugovor, uporedo sa obavljanjem funkcije selektora našeg nacionalnog tima, sa kojim ima tri uzastopno osvojene srebrne medalje – Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo.
Ranije tokom karijere vodio je još Olimpiju iz Milana, Beneton i Panatinaikos.