Vesti
Sport
DRAMATIČNO Čović potpuno otvoreno: Ne znam da li bismo živi izašli iz "Morače" da je Feldin pogodio trojku
18.04.2018. 20:00
Izvor: Blic
DRAMATIČNO Čović potpuno otvoreno: Ne znam da li bismo živi izašli iz "Morače" da je Feldin pogodio trojku
Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da i četvrtu sezonu zaredom osvoje trofej u ABA ligi, pošto su u finalu plej-ofa poraženi od Budućnosti sa 3:1 u seriji.
Borbu za titulu obeležile su, kako su na Malom Kalemegdanu saopštili, sudijske greške u prvoj i trećoj utakmici, a na detalje iz finala još jednom se osvrnuo predsednik crveno-belih Nebojša Čović gostujući na televiziji "Pink".
Posebnu pažnju je posvetio prvom čoveku Podgoričana Draganu Bokanu.
- On je na prvu utakmicu u halu "Aleksandar Nikolić" došao sa trojicom naoružanih ljudi. Na drugu nije, jer smo imali vremena da reagujemo. Bokan ima veliki košarkaški staž - četiri godine! I on kaže da je sve bilo regularno. Ma nije bilo regularno - istakao je Čović.
U finalnoj seriji je atmosfera bila izuzetno napeta, posebno se to odnosi na mečeve u "Morači", na koje se prvi čovek srpskog šampiona posebno osvrnuo.
- Ne znam da li bismo živi izašli iz dvorane da je Feldin pogodio onu trojku u završnici treće utakmice - sumirao je Čović.
Poraz od Budućnosti ne shvata kao nešto tragično.
- Ne vidim da je katastrofa. Niko nije umro. Izgubili smo u neregularnim uslovima, ali šta da se radi, idemo dalje. Gledamo ka Superligi, želimo da osvojimo domaće prvenstvo. O Evrokupu ne razmišljamo, daleko je avgust. Još uvek se ništa ne zna. Ako neko može bolje, evo neka dođe, samo me plaši da će sve da se vrati na vreme kada sam ja dolazio.
Čoviću se posebno ne sviđa trenutno stanje u regionalnom takmičenju.
- Gradili smo ligu da ne bude ista kao u vreme Lorbeka i Lisca, ali sada je još gore stanje. Ponovo se pravi to udruženje, Roman Lisac opet mešetari. Stvorena je sprska nesloga, dok se Zvezda i Partizan tuku, drugi to koriste - jasan je Čović.
Crveno-beli će, uprkos svim potresima, pokušati da završe sezonu sa jednim trofejom, onim u Superligi. Predsednik crveno-belih je govorio u promenama u timu, odlascima Enisa i Bjelice, odnosno povratku Radanova i Filipa Čovića.
- Enisom smo bili nezadovoljni i pustili smo ga da ode. Što se tiče Bjelice, još uvek se ništa ne zna. Licenciran je za Superligu Srbije. Bio je jedan od najboljih igrača do januara, a onda je usledio pad. Kaže "ne zna da se nosi sa pritiskom", a ja ga pitam gde je onda bio 34 godine. Što se tiče dolazaka, Zvezda je mogla samo da dovede igrače FMP-a. Dolazak mog sina Filipa bila je ideja trenera Alimpijevića. Podržao sam je, pre šest godina nije mogao da se izbori sa pritiskom, ali sada je iskusniji - zaključio je Čović.
Otkrio je i koliko primaju najbolji košarkaši Crvene zvezde Džejms Feldin i Tejlor Ročesti.
- Nije to svota koja se u javnosti plasira, njih dvojica imaju primanja od oko 250.000 dolara na godišnjem nivou - istakao je predsednik Zvezde za "Pink".