Vesti
Sport
ODLIČAN U "VEČNOM GRADU"
16.05.2018. 19:56
Izvor: Blic
ODLIČAN U "VEČNOM GRADU"
NOLE ODLIČAN U "VEČNOM GRADU" Đoković u osmini finala mastersa u Rimu!
Vođena je velika borba između dva tenisera u prvom setu, ali je odluka pala u finišu, kada je Nole sa dva brejka došao 6:4 i prednosti u setovima.

U istom ritmu Nole je nastavio i u drugom delu igre, kada je vezao tri gema, poveo sa 3:0 i praktično rešio pitanje pobednika. Na taj način se plasirao u osminu finala, gde će mu rival biti Španac Albert Ramos Vinolas, koji je posle tri taj-brejka pobedio Džona Iznera.

Đoković - Basilašvili 6:4, 6:2

Posle bacanja novčića, Novak je dobio prednost da servira, pa je usledilo kratko zagrevanje. Srbin je prvi prebacio lopticu, a uvodni gem osvojio sa "nulom", ne dozvolivši protivniku niti jedan poen.

Gruzijac je uspeo da uzvrati istom merom, s tim što je naš teniser upisao jedan poen.

Prelepim volejem je Novak uspeo da reši treći gem i povede sa 2:1, videlo se odmah da je silno motivisan u ovom duelu. Ipak, Basilašvili je reprizirao izdanje iz uvodnog gema kada je servirao.

Uzeo je Novak i treći gem na svoj servis, upisavši do tog momenta 12 poena na svoj servis. Iako je u narednom imao šansu da napravi prvi "brejk", to se nije desilo, došlo se tada do 3:3. Posle osamnaest minuta igre, Novak je uspeo da povede minimalnim rezultatom i spasi čak četiri brejk lopte. Bilo je veoma napeto, pa je Srbin za kraj tog gema urliknuo jako, izbacivši sav bes koji mu se skupljao tokom neizvesne deonice.

Prošao je i osmi gem, a "brejka" nije bilo. Gruzijac je opet bio siguran na svoj servis i sve više se opuštao, pa u pojedinim momentima preuzimao inicijativu. Đoković je u tim momentima morao da promeni reket. Kako se to dogodilo, tako je Đoković uspeo kroz par desetina sekundi da ponovo povede.Konačno je došao taj trenutak, taj "brejk" u 10. gemu, a najlepši poen do tada uspeo je da realizuje srpski igrač i povede sa 1:0 u setovima. Četiri vinera više i dve greške manje je imao od Basilašvilija. Set je trajao 44 minuta.

Drugi je krenuo na isti način, samo nešto sporije i "tromije", ali je Đoković svakako poveo. Ubrzo je duplirao prednost, sa maksimalnim brojem poena, bez da izgubi ijedan. Sjajan brejk, onakav kakav smo nekada gledali za prednost u drugom setu od 2:0.

Nije mogao drugi set da počne bolje po Novaka, koji je odlično ušao i u treći gem drugog dela igre i činilo se da će ga lako rešiti u svoju korist. Imao je dve gem lopte, no vratio se Basilašvili, izjednačio, no Nole nije dozvolio iznenađenje, pa je poveo sa velikih 3:0. Funkcionisalo je sve u njegovoj igri u tim trenucima.Nanizao je Đoković pet vezanih gemova, na kraju prvog i početkom drugog seta, a taj odličan niz je uspeo da prekine Basilašvili i smanji na 3:1. Međutim, i dalje je naš as imao prednost od jednog brejka. Ipak, prekid serije nije uticao na Noleta, koji je u vrhunskom ritmu odigrao servis gem i bez izgubljenog poena stekao 4:1.

Mogao je naš as još jednim brejkom da stavi tačku na meč, ali su ga loše odluke u presudnim momentima koštale toga. Zato je Basilašvili došao do 4:2 i ostao u duelu, ali ništa više od toga, pošto je Nole u narednom gemu bio prilično siguran na svoj servis, neutralisao je sve pokušaje Gruzijca, te je bio na korak od trijumfa - 5:2.

Do njega je došao nakon što je napravio i treći brejk na meču i tako trasirao put u osminu finala i zakazao duel sa Albertom Ramosom Vinolasom.