Vesti
Sport
PARISKO ČETVRTFINALE
04.06.2018. 20:00
Izvor: Blic
PARISKO ČETVRTFINALE
PAMTIĆE PARISKO ČETVRTFINALE Ono što je Đoković uradio na Rolan Garosu uspelo je još samo dvojici tenisera
Naš najbolji teniser Novak Đoković savladao je i trećeg Španca na Rolan Garosu, bio je bolji od Fernanda Verdaska i izborio je plasman u četvrtfinale drugog grend slema u sezoni. Prethodno je nadigrao Haumea Munara i Roberta Bautistu Aguta.

Na početku duela u osmini finala igrani maratonski gemovi, iskusni Verdasko je pretio, ali je Nole bio bolji u odsudnim mometima i tako je uspeo da se plasira među osam najboljih igrača u Parizu. Na taj način je samo potvrdio da se vraća u vrhunsku formu, naredni rival Marko Čekinato ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka, pa i Đoković sam priželjkuje da se plasira u polufinale grend slema koji je osvojio 2016. godine.

Pobedom nad Verdaskom Novak je obezbedio učešće u 40. četvrtfinalu na grend slemovima, a to je brojka kojom ne može da se pohvali veliki broj igrača. Štaviše, to je samo pošlo za rukom njima dvojici.

Na drugom mestu te večne liste nalazi se Džimi Konors, koji je tek jedan put više bio učesnik najboljih osam na najvećim turnirima, dok je nedodirljiv Rodžer Federer. Švajcarac je 52 puta bio učesnik četvrtfinala.

Nastavi li Nole da igra na vrunskom nivou u nastavku sezone, jasno je da će vrlo brzo prestići legendarnog Konorsa. MOžda već do kraja sezone, na Vimbldonu i US openu.