Vesti
Društvo i ekonomija
Aleksić: Postavljanjem vodočitača za pomoćnika ministra vlast pokazuje odnos prema poljoprivredi
20.07.2018. 20:00
Izvor: Beta
Aleksić: Postavljanjem vodočitača za pomoćnika ministra vlast pokazuje odnos prema poljoprivredi
Postavljanjem Aleksandra Bogićevića, dugogodišnjeg vodočitača iz Obrenovca, na mesto pomoćnika ministra, vlast u Srbiji je još jednom pokazala kakav odnos ima prema poljoprivredi, ocenio je danas prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.
"Nakon poniženja koje je SNS priredio malinarima koji su imali najmanju otkupnu cenu u poslednjih 10 godina, zatim voćarima, povrtarima i drugim poljoprivrednicima čiji su troškovi najveći a zarada najmanja od dolaska crveno-crne koalicije na vlast 2012. godine, vlada Aleksandra Vučića se postavljanjem ovakvih kadrova smeje u lice srpskim seljacima", rekao je Aleksić.
U saopštenju Narodna stranka podseća se da je mesto pomoćnika ministra stručna a ne politička pozicija i ocenjuje da "Bogićević koji je u svojoj karijeri radio kao vodočitač, inkasant, blagajnik i organizator parkiranja, sigurno nije osoba koja ima znanje i iskustvo za tako odgovornu poziciju".
"Još jednom se pokazalo da je za vlast u Srbiji politička poslušnost jedino merilo za postavljanje određenih ljudi na važna mesta, pa će nakon vlasnika pečenjare na poziciji direktora EPS-a, ministara dovedenih iz redova konobara i vozača, o sudbini srpske poljoprivrede, koja je motor razvoja čitavog društva, odlučivati vodočitač i organizator parkinga", istakao je Aleksić koji je poslanik u Skupštini Srbije.
Dodao je se na taj način do kraja urušavaju institucije Srbije protiv čega će se Narodna stranka žestoko boriti.