Vesti
Sport
Vaterpolisti Srbije preko Mađara do polufinala EP
24.07.2018. 20:00
Izvor: Beta
Vaterpolisti Srbije preko Mađara do polufinala EP
Vaterpolo reprezentacija Srbija plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni, pošto je danas pobedila selekciju Mađarske sa 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2).
Srbija će se za plasman u finale šampionata Evrope boriti protiv pobednika četvrtfinala u kojem se sastaju Crna Gora i Hrvatska.
Aktuelne šampione Evrope je do pobede u današnjem meču vodio Nikola Jakšić sa tri gola, dva je postigao Filip Filipović, a u strelce su se upisali i Nemanja Vico, Viktor Rašović i Andrija Prlainović.
U selekciji Mađarske je sa dva gola najbolji bio Kristijan Bedu.
Izabranici Dejana Savića su pitanje pobednika na ovom meču praktično rešili posle prve dve četvrtine. Golovima Prlainovića, Filipovića i dva Jakšića, Srbija je posle prve deonice imala prednost od 4:0, da bi na početku druge Vico svojim golom svojoj ekipi doneo velikih 5:0.
Mađarska nikako nije uspevala da probije dobru odbranu Srbije, pa je prvi gol na utakmici postigla tek 24 sekundi pre kraja druge četvrtine.
Srbija je do kraja meča bez većih problema zadržala prednost za pobedu i novo, četvrto uzastopno polufinale šampionata Evrope.
Utakmica polufinala na programu je u četvrtak.