Vesti
Sport
Dušan Ristić potpisao za crveno-bele, a evo zašto će biti veliko pojačanje
25.07.2018. 20:00
Izvor: Blic
Dušan Ristić potpisao za crveno-bele, a evo zašto će biti veliko pojačanje
Dušan Ristić, nekadašnji centar Univerziteta Arizona i "dete" KK Crvena zvezda, novo je pojačanje crveno-belih u letnjem prelaznom roku.
Ristić je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, i biće značajno pojačanje za klub na poziciji centra.
Ovaj 22-godišnji Novosađanin (rođen 22. novembra 1995.) visok je 214 centimetara, a prve košarkaške korake napravio je u KK „Star" u Novom Sadu.
Kao uzuzetno talentovan po dolasku u Beograd prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a nakon četvorogodišnjeg školovanja u Arizoni, gde je takođe sa velikim uspehom igrao i za košarkaški program čuvenog univerziteta, odlučio je da se vrati u Srbiju i nastavi gde je stao, jer se između nekoliko ponuda, odlučio za povratak među crveno-bele.
"Tokom četvorogodišnjeg boravka u programu čuvenih Arizona Vajldketsa, u kojima je postao i igrač sa najviše pobeda u istoriji tog univerziteta, Ristić je studirao psihologiju i diplomirao sa najvišim ocenama. Sezonu je završio sa prosečno 12 ubačenih poena uz sedamskokova po utakmici, odlikuje ga izvanredna mobilnost, pokretljivost i šut za svoje gabarite (visok 214 cm, težak 111 kilograma) a sada je spreman za novo poglavlje u svojoj karijeri, i povratak u Crvenu zvezdu", navode crveno-beli u saopštenju na zvaničnom sajtu.