Vesti
Sport
SRBI SU UBILI VATERPOLO! Iz Hrvatske stižu žestoke kritike na račun naših DELFINA!
27.07.2018. 20:00
Izvor: Kurir
SRBI SU UBILI VATERPOLO! Iz Hrvatske stižu žestoke kritike na račun naših DELFINA!
Proslavljenom hrvatskom vaterpolisti Dubravku Šimencu teško je pao poraz Hrvata od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni.
Srbija je posle žestoke borbe savladala Hrvatsku sa 9:7 i izborila plasman u veliko finale, dok će popularne Barakude utehu tražiti u borbi za bronzano odličje.
Šimenc je bio besan nakon poraza Hrvatske, što se jasno može zaključiti na osnovu teksta koji je napisao za "Jutarnji list."
"Očekivali smo tvrdu utakmicu, ali ovakav način igre srpske reprezentacije ipak niko nije mogao da očekuje. Jednostavno su ubili vaterpolo u Barseloni. Takođe, moram odmah da kažem, po ko zna koji put, i sudije su nasele na njihov način igre. Čudim se tu prvenstveno Rusu Naumovu, koji ipak ima nekog iskustva, za razliku od Poljaka, za kojeg gotovo da i nisam čuo. Uostalom, pa gde je poljski vaterpolo u Evropi, kako on može da sudi ovako teška i jaka i neizvesna polufinala? Kada je Fatović bio isključen to mi je nekako izgledalo kao početak kraja, uostalom toliko dvostrukih isključenja na jednoj utakmici ne pamtim, ali to takođe dovoljno govori o sudijama i njihovom kriterijumu. Zapravo kriterijum nisu ni imali, pa su baš zato pribegavali takvim sumnjivim rešenjima. Ono što su Srbi radili našim centrima to je neverovatno. Dobijali smo isključenja tek krajem napada", zaključio je bivši vaterpolista Jugoslavije.