Vesti
Društvo i ekonomija
Potporni zid na Koridoru 10 juče se delimično obrušio, a danas se POTPUNO SRUŠIO
20.08.2018. 20:00
Izvor: Blic
Potporni zid na Koridoru 10 juče se delimično obrušio, a danas se POTPUNO SRUŠIO
Potporni zid koji se tokom jučerašnjeg dana delimično obrušio na Koridoru 10, danas se srušio u potpunosti, prenosi B92.net
U pitanju je potporni zid koji se u proteklih pet meseci demimično obrušavao čak tri puta.
Juče ujutru, klizište je oko devet sati u potpunosti uništilo oko 500 kvadratnih metara betonske galerije iznad mesta gde se gradi desna traka novog autoputa.
U trenutku obrušavanja betona, zemlje i kamenja nije bilo radnika u blizini, a očevici kažu da su prvo videli oblak prašine i kako drveće pada niz brdo.
Danas je, međutim, situacija još gora jer se zid poptuno urušio.
Koridori Srbije saopštili su juče da je, na deonici Gornje Polje-Caričina Dolina, ispred tunela Predejane na Koridoru 10, u dužini od 50 metara došlo do oštećenja potporne konstrukcije i destabilizacije dela zaštitne kosine, čija je ukupna dužina 725 metara.
Kako su saopštili iz Koridora, Građevinska inspekcija je tokom jučerašnjeg dana obišla teren, a na licu mesta održani su i hitni sastanci svih nadležnih učesnika u projektu: izvođača, nadzornog organa, investitora, projektanta i drugih, kako bi se utvrdili tačni uzroci obrušavanja potpornog zida i bile donete hitne mere sanacije.