Vesti
Sport
PARTIZAN JEDVA ČEKA TURKE Mirković: Uopšte se ne plašim Bešiktaša!
22.08.2018. 20:00
Izvor: Blic
PARTIZAN JEDVA ČEKA TURKE Mirković: Uopšte se ne plašim Bešiktaša!
Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković ističe da njegova ekipa bez straha ulazi u dvomeč protiv Bešiktaša u borbi za plasman u Ligi Evrope.
- Igramo protiv velikog protivnika, protiv ekipe koja je sastavljena od svetskih i evropskih šampiona, vodi ih jedan od najboljih trenera Senol Guneš. Sigurno neće biti lako, mi se naravno ne odričemo ovog takmičenja i želimo da nastavimo borbu. Biće teško, međutim - mi ne odustajemo. Znamo kako da odgovorimo, imamo dve utakmice, ne završava se ništa sa ovom prvom - rekao je Mirković.
On je dodao da ne postoji ni najmanji razlog za strah od snage rivala.
- Uopšte se ne plašim, ni protivnika, ni eventualnih naših nedostataka, ovo je sport, igra i mi se pripremamo i radimo zbog takmičenja. Ova utakmica je praznik fudbala, verovatno će i ambijent biti takav - kazao je trener crno belih.
Prema njegovim rečima, ekipa radi na tome da "smanji oscilacije u igri".
- Radili smo dosta na tome, na terenu i van njega, tako da se nadam da će u budućnosti biti mnogo bolje. Pokušavamo iz dana u dan da dižemo formu, samim tim i samopuzdanje - naveo je Mirković i dodao da se ekipa "pripremala gledajući duele Bešiktaša protiv LASK-a i dva meča u prvenstvu".
Povratnik među crno-bele Milan Lola Smiljanić istakao je da je protiv iskusne i kvalitetne ekipe ako što je Bešiktaš najvažnije odigrati pametno.
- Ako budemo mislili da smo bolji onda nemamo šanse. Imaju puno velikih zvezda, igraju napadački fudbal, treba da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Oni su favoriti, dosta informacija imamo o njima i verujem u prolaz - rekao je Smiljanić.
Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope između Partizana i Bešitkaša igra se u četvrtak od 20.30 na stadionu u Humskoj.