Vesti
Sport
TRENER ZVEZDE ZADOVOLJAN PRIPREMAMA! Tomić: Stvaramo dobru hemiju, ne znam gde je Janković!
27.08.2018. 20:00
Izvor: Kurir
TRENER ZVEZDE ZADOVOLJAN PRIPREMAMA! Tomić: Stvaramo dobru hemiju, ne znam gde je Janković!
Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić kaže da mu je prvi cilj da stvori dobar i homogen tim, ali i da ima velika očekivanja u novoj sezoni.
"Zvezda je veliki klub, ne može da bude samo učesnik u Jadranskoj ligi i Evrokupu. Ove godine treba da radimo, da napravimo dobru hemiju i idemo iz meča u meč, pa ćemo da vidimo dokle ćemo doći. Ne smatram da smo favoriti u Evrokupu, možda među pet", rekao je Tomić novinarima na treningu u hali "Aleksandar Nikolić".
On je dodao da je zadovoljan radom igrača na pripremama, kao i pojačanja koja je dobio.
"Zadovoljan sam 100 odsto pojačanjima. Perperoglua znam jako dobro, bio sam mu trener, iskusan je i osvojio je mnogo trofeja, bilo mi je lako da se odlučim za njega. Barona pratim tri godine, a zadovoljan sam i Fajeom i Reglandom. Mnogo je dobra atmosfera u Crvenoj zvezdi u ovom trenutku, hoću da napravim homogen tim, kao porodica", rekao je Tomić, dodavši da povrede imaju Dejan Davidovac (Ahilova tetiva) i Nemanja Nenadić (rebra).
Doskorašnji pomoćnik u Olimpijakosu podsetio je da ima zadatak da stvara skoro novu ekipu.
"Ekipa je nova, ima dosta novajlija, od starih samo su tu Lazić i Dobrić.
Moramo da radimo, budemo strpljivi, imamo dosta mladih i talentovanih igrača poput Simanića, Radanova, Nenadića i ostalih".
Na pitanje kakva je situacija sa krilnim centrom Stefanom Jankovićem, koji se dovodi u vezu sa prelaskom u Partizan, Tomić je imao zanimljivu reakciju gledajući na teren gde treniraju njegovi igrači.
"Ne vidim ga ovde. To je pitanje za upravu kluba", zaključio je on.
Crvenu zvezdu na pripremama očekuju provere sa nemačkim Krailshajmom (29. avgusta), Dinamikom (2. septembra), atinskim AEK-om (8. septembra), belgijskim Antverpenom (12. septembra) i ruskim Nižnjim Novgorodom (15. septembra).