Vesti
Sport
ŽESTOK SKANDAL U SRPSKOJ ATLETICI! Sudije pomerale koplje za obaranje državnog rekorda!
28.08.2018. 20:00
Izvor: Kurir
ŽESTOK SKANDAL U SRPSKOJ ATLETICI! Sudije pomerale koplje za obaranje državnog rekorda!
Na državni rekord u bacanju koplja Vedrana Samca bačena je senka regularnosti jer je sudija pomerio koplje nekoliko koraka kako bi došao do rezultata 85,60 metara.
Na snimku koji kruži internetom vidi se kako arbitar, na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, pomera koplje za nekoliko metara i zajedno sa kolegom meri rezultat.
Samac je, prema prvoj objavi, srušio rekord star 31 godinu Seada Krdžalića.
Iz Atletskog saveza Srbije su objavili da će pokrenuti istragu povodom ovog slučaja i utvrditi da li će rekord legitiman.
Atletski savez pokrenuo istragu povodom mogućeg lažiranja rezultata
Atletski savez Srbije (ASS) pokrenuo je istragu povodom mogućeg lažiranja rezultata Vedrana Samca, koji je oborio državni rekord u bacanju koplja, saopšteno je danas.
Samac je juče na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici oborio državni rekord u bacanju koplja rezultatom 85,60 metara.
Na internetu se danas pojavio video snimak na kome se vidi kako sudija za nekoliko metara pomera, a zatim i baca koplje u stranu, posle hica Vedrana Samca. Njemu je zatim prišao drugi sudija i oni su zajedno izmerili daljinu.
"Disciplinska komisija ASS pokrenula je istragu. Tražili smo izjave svih umešanih, istraga je u toku", rečeno je agenciji Beta u Atletskom savezu Srbije.
Prethodni državni rekord Seada Krdžalića iznosio je 83,34 metra.