Vesti
Društvo i ekonomija
Vučić: Obe ponude za RTB Bor odlične
29.08.2018. 20:00
Izvor: Beta
Vučić: Obe ponude za RTB Bor odlične
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su obe ponude za kupovinu RTB "Bor" odlične i da, kakva god sutrašnja odluka Vlade Srbije bude, država planira dodatna infrastrukturna ulaganja u borski kraj.
"Investicioni plan i program i jednog i drugog ponuđača je dobar. Trenutno 1.150 ljudi radi u "Boru" u proizvodnji i administraciji. Konačno će nešto što nam je pravilo probleme i što duguje milijardu biti dovedeno do toga da zarađuje novac i za borski okrug i za Srbiju", kazao je Vučić u Rudnoj Glavi.
On je naveo da je 2014. godine javni dug Srbije bio 79 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), a da je sada manji od 49 odsto, kao i da je Srbija ove godine bolja po direktnim stranim investicijama od bilo koje države zapadnog Balkana i Hrvatske i da je na trećem mestu po rastu BDP-a u Evropi.
Kazao je i da se nada da će u budućnosti javni dug biti smanjen ispod 40 odsto BDP, da Srbija treću godinu zaredom ima suficit, kao i da se planiraju dodatna infrastrukturna ulaganja u Bor i okolinu.
"Moramo da povežemo Majdanpek sa Beogradom. Obilazili smo danas sve puteve u braničevskom i borskom okrugu", rekao je Vučić i najavio da je u planu da se napravi "brza saobraćajnica" koja bi taj kraj povezala sa Požarevcem i dalje, sa Beogradom.
Vučić je prethodno obišao Gornji Milanovac, a nakon obraćanja u Rudnoj Glavi prisustvovaće glavnom mitingu Srpske napredne stranke u sportskoj hali u Majdanpeku.
Skup je organizovan povodom redovnih lokalnih izbora koji su zakazani za nedelju, 2. septembar.