Vesti
Sport
NJIHOV ODNOS SE POTPUNO PROMENIO NAKON LEJVER KUPA! Novak otkrio zanimljive detalje druženja sa Federerom!
01.10.2018. 20:00
Izvor: Kurir
NJIHOV ODNOS SE POTPUNO PROMENIO NAKON LEJVER KUPA! Novak otkrio zanimljive detalje druženja sa Federerom!
Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je "Lejver kup" u Čikagu učvrstio prijateljski odnos sa Rodžerom Federerom, ali i da neće promeniti njihovo veliko rivalstvo.
Đoković je na terenima TC Novak na Dorćolu priznao da je imao jedinstveno iskustvo da igra dubl sa Federerom i da mu je bilo zadovoljstvo.
"Neće se promeniti rivalstvo, ovo će osnažiti naš odnos. Upoznali smo jedan drugog kao nikada do sada, videli smo određene rutine jedan drugom. Verujem da je i njemu bilo jako interesantno, ali kada budemo igrali jedan protiv drugog neće to uticati i neće biti "puštanja"", rekao je Đoković novinarima u Beogradu.
On je dodao da je upravo njihovo rivalstvo, zajedno sa Rafaelom Nadalom, dalo na popularnosti tenisu.
"Trenutno samo "Lejver kup" može sve nas da ujedini, da igraju najbolji teniseri na istoj strani. To je veliko uzbuđenje za mene, Federera, ne viđamo se na istoj strani mreže. Federer je jako posvećen "Lejver kupu" , jedan je od osnivača i stalo mu je da Evropa pobedi, uložio je i mnogo energije. Svesni smo težine tog takmičenja, iako mnogi govore da je egzibicija".
On je naglasio da je "Lejver kup" za njega bio jako naporan što se tiče takmičenja, iako su mu koncept i format zanimljivi.
Đoković na Mastersu u Šangaju (7.-14. oktobar) nastavlja pohod za povratak na vrh ATP liste, gde su ispred njega trenutno samo Nadal i Federer.